2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Līvānu novada Turku pagastā vilciens nāvējoši notriec vīrieti

Līvānu novada Turku pagastā vilciens nāvējoši notriec vīrieti

Traģiskais negadījums noticis svētdien, 21. janvārī, Līvānu novada Turku pagastā, Jaunās muižas ciemā. Pasažieru vilciena mašīnists uz sliežu ceļa pamanīja cilvēku, taču tas nereaģēja uz brīdinājuma signāliem un, neskatoties uz straujo bremzēšanu, sadursme bija neizbēgama. Cilvēka dzīvība ir aptrūkusies, vēsta raidījums "Degpunktā".

Negadījumā gāja bojā 68 gadus vecs vīrietis. Pagaidām nav skaidrs, kāpēc cilvēks nonācis uz sliedēm. Visticamāk, tas tiks noskaidrots likumsargu uzsāktajā izmeklēšanā. Maršrutā Rīga - Krāslava braucošā pasažieru vilciena mašīnists jau sniedzis liecības par notikušo.

Kā atzīst Valsts policijā, darbs uz vietas bijis ilgs un saprotams, ka tas radījis neērtības vilciena pasažieriem, kā arī vietējiem iedzīvotājiem, taču likumsargi aicina uz sapratni šādās situācijās.

"Tā bija nopietna avārija ar smagām sekām - bojāgājušā cilvēka ķermeņa daļas tika atrastas divus kilometrus no sadursmes vietas. Tas sarežģīja darbu, jo bija nepieciešama rūpīga notikuma vietas apskate. Notikuma vietā ieradušies policijas darbinieki, kuri veica sākotnējās izmeklēšanas darbības, tostarp nopratināja šoferi, uz notikuma vietu izbrauca arī eksperts," sacīja Valsts policijas pārstāve Ilga Teivāne - Treinovska.

Avārijā iekļuvušais vilciens no saraksta atpalika aptuveni par trim stundām. Tika aizturēti vēl divi vilcieni: Daugavpils - Rīga un Rīga - Daugavpils. Tie sasniedza galamērķi pēc divām stundām.

Atstājiet komentāru