2024.gada 30. aprīlis

Alta, Liāna, Lilija

Mums raksta: Kas ir atbildīgs par bardaku sniega netīrīšanā Līvānos? (FOTO)

Jēkabpils Radio1.lv redakcija ir saņēmusi vairāku līvāniešu sūdzības par sniega netīrīšanu gan Ubaglīcī, gan pilsētas dzīvojamo māju mikrorajonos, daudzdzīvokļu  māju iekšpagalmos un citviet pilsētā.
 
“Vai tiešām Līvānu iedzīvotājiem ir jācieš dēļ Līvānu domes amatpersonu neizdarībām? Kādēļ tāda bezatbildība un kura amatpersona ir atbildīga, par šo bardaku un sniega netīrīšanu?” tā raksta Aleksandrs no Līvāniem.

Iedzīvotāju neizpratni un sašutumu raisīja arī situācija ar aizsnigušām kāpnēm, kuras izmanto lai nokļūtu uz lielveikalu. 
 
“ Šis ir vispār ārpus kritikas. Iedzīvotājiem, lai tiktu uz Maxima veikalu ir pašiem jāatrod kāpnītes. Līvānu domei laikam nerūp iedzīvotāji,” norāda līvānieši.

Iedzīvotāji atzīmē, ka pašvaldības dienests, kuram uzticēta sniega tīrīšana nav savu uzdevumu augstumos un netiek galā ar tam uzticētajiem pienākumiem. 

Radio1.lv iedzīvotāju sūdzības lūdza komentēt Līvānu novadu pašvaldības amatpersonām. Atbildi sniedza sabiedrisko attiecību speciāliste Līva Rūliete. Tiesa gan viņas atbildē pašvaldība nesaskata problēmas sniega tīrīšanā uz kurām norāda iedzīvotāji.

“Sniega tīrīšanai no pašvaldības puses tiek regulāri sekots un, salīdzinot ar 2022.gadu, šogad Līvānos un Līvānu novada pagastos sniega tīrīšana tiek veikta kvalitatīvāk un operatīvāk nekā pērn. Tas saistīts gan ar papildus tehnikas vienību iegādi, gan ar plānošanas uzlabošanu, gan ar veiksmīgu apakšuzņēmēju piesaisti, kas sniega tīrīšanu pagastos šogad veic kvalitatīvāk un savlaicīgāk, ko atzinuši novada iedzīvotāji. Līvānu pilsētā sniega tīrīšanu veic Pašvaldības kapitālsabiedrība SIA “Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība”, kurā veikusi gan jaunas tehnikas vienības iegādi, gan kopā ar pašvaldības speciālistiem regulāri analizē darbu veikšanas kvalitāti un strādā pie tās uzlabošanas. Lai sagatavotu atbildi uz Jūsu sniegto jautājumu, esam veikuši atkārtotu ielu apsekošanu un 7.decembrī visas ielas ir iztīrītas kvalitatīvi un tās ir platas, labi izbraucamas (skat. pielikumā pievienotos foto), tostarp mazās ielas, kā arī Ubaglīcis,” informē Līva Rūliete.
  
Viņa piebilst, ka jāņem vērā, ka Līvānu pilsētā ir 77 ielas, kā arī 28 stāvlaukumi, kuru tīrīšanu veic 6 tehnikas vienības, SIA “Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība” darbinieki tīrīšanas darbus veic arī nakts laikā, ja tas ir nepieciešams. Aicinām iedzīvotājus būt saprotošiem, jo vienlaikus iztīrīt visas ielas īsā laikā nav iespējams, tomēr viss ielu tīkls noteikti tiek iztīrīts, vienīgi man pie intensīvas snigšanas ir vajadzīgs vairāk laika. 
  
Līva Rūliete arī atgādina, ka daudzdzīvokļu māju iedzīvotājus lūdz “iekšpagalmu tīrīšanas laikā neatstāt automašīnas pagalmos, kā arī parūpēties, lai tur nestāv automašīnas ilgstoši (pamestas automašīnas), jo tas sarežģī ielu un stāvvietu tīrīšanas darbus.”

Aculiecinieku foto - ielas un vietas, kur sniegs netiek tīrīts
 Pašvaldības foto - ielas un vietas, kur sniegs ir tīrīts

Komentāri (0-2/2)

  • Marija
    08.12.2023 10:08
    L.Rūlietei ar informāciju par sniega tīrīšanu Līvānos viss ir kārtībā (KVALITATĪVĀK UN OPERATĪVĀK NEKĀ PĒRN) bet ir 2023.gada 7.decembra plkst.08.00 un Daugavpils ielas trotuārs nav tīrīts, kas apgrūtina mani, kā 2.grupas invalīdu, kurš pārvietoja ar palīglīdzekli, lai nokļūtu darba vietā.
  • Nauris
    07.12.2023 21:53
    Kamēr iedzīvotāji nesaceļ brēku, tikmēr Līvānu dome un Komunālā saimniecība strādā, kā aizmiguši.

Atstājiet komentāru