2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Svinīgi atklāj pārbūvēto Jēkabpils Valsts ģimnāziju (FOTO)

Piektdien, 11.augustā, svinīgi ar lentes pārgriešanu, notika  Jēkabpils Valsts ģimnāzijas pārbūves projekta atklāšana. Atjaunotās izglītības iestādes atklāšana ir kā simboliska dāvana jēkabpiliešiem pilsētas svētkos, nodrošinot mūsdienīgas un kvalitatīva izglītības procesa nodrošināšanai atbilstošas telpas novada skolēniem, liecina pašvaldības tīmekļa vietnē publiskotā informācija.

Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis pateicās visiem, kuri ieguldīja lielu darbu, lai paveiktu šo projektu: “Ar projektu gāja ļoti dažādi, ar iepriekšējo būvnieku projekts bija ļoti ieildzis, dažubrīd saskārāmies ar ļoti sarežģītām situācijā, bet ar visām problēmām tikām galā. Tādēļ šodien ir vēl lielāks gandarījums un prieks būt šeit un redzēt pabeigtu projektu. Vēlos teikt milzīgu paldies būvniekam SIA: Jēkabpils PMK” par šo skaisti sakārtoto skolu, paldies par pacietību un sapratni skolas kolektīvam un lai skolēniem, pedagogiem un visam skolas personālam veiksmīgas skolas gaitas! Ir lepnums, ka Jēkabpils 353. dzimšanas dienā gudrajiem jauniešim un lieliskajiem pedagogiem varam dod iespēju uzsākt jauno mācību gadu savā skolā!"

Skolai tika dāvināts jaunais Jēkabpils novada karogs, kuru svinīgi kopā ar skolas direktoru, klātesot arī ģimnāzijas skolēnu pārstāvjiem, pacēla mastā. Priekšsēdētāja vietnieks attīstības jautājumos Kārlis Stars pasākumā sacīja: “ Pārbūves projekts ir lielākais Jēkabpils novada projekts, kura ietvaros tiek veikti būvdarbi ne tikai šajā ēkā. Divus gadu atpakaļ pārbūvēta Jēkabpils 2.vidusskolas ēka Jaunajā ielā 44 un līdz šī gada beigām tiks pārbūvēta ēka Rīgas ielā 200. Neraugoties uz dažādiem sarežģījumiem, kas bija radušies projekta gaitā iepriekš, par sekmīgu to pārvarēšanu un lielu ieguldīto darbu liels paldies būvniekam- SIA “Jēkabpils PMK” , kā arī pašvaldības darbiniekiem, savukārt skolas kolektīvam vēlu rūpēties par to un attīstīt, lai sasniegtu arvien labākus rezultātus. "

Klātesošos uzrunāja arī vietnieks izglītības jautājumos Alfons Žuks, vēlot sekmīgu un patīkamu mācīšanos jaunajās skolas telpās. Skolas direktors Valerjans Vizulis milzīgu paldies teica būvniekam SIA “Jēkabpils PMK” un pašvaldībai, kā arī visam skolas kolektīvam. Kā īpašu paldies dāvināja Jēkabpils Valsts ģimnāzijas Goda nozīmi būvniekam un domes priekšsēdētājam.

SIA “Jēkabpils PMK” valdes priekšsēdētājs Māris Dimants sacīja, ka pārņemot iesākto projektu, tas tika uzsākts un ir pabeigts nepilnu desmit mēnešu laikā. Viņš aicināja ģimnāzijas audzēkņus un skolas kolektīvu cienīt izdarīto darbu, saudzēt skolu un sasniegt izcilus darba rezultātus.

Pasākumā muzikālu sveicienu savai skolai  veltīja Jēkabpils Valsts ģimnāzijas 9.b klases audzēknes. Svinīgā pasākuma noslēgumā klātesošie apskatīja skaisti pārbūvētās skolas telpas, kā arī apkārtni un brīnišķīgo strūklaku.

Projektā “Jēkabpils vispārējās izglītības iestāžu mācību vides un infrastruktūras uzlabošana” veikta Jēkabpils Valsts ģimnāzijas ēkas visu korpusu telpu pārbūve, kā arī atjaunota ēkas fasāde un veikti teritorijas labiekārtošanas darbi. Objektā kopumā ieguldītās investīcijas pārbūves darbu veikšanai sastāda 11 526 477,54 EUR.

Projekta mērķis ir veikt divu Jēkabpils vispārizglītojošo skolu modernizāciju – Jēkabpils 2.vidusskolas un Jēkabpils Valsts ģimnāzijas mācību vides infrastruktūras uzlabošanu, nodrošinot izglītojamo vajadzībām atbilstošas vispārējās izglītības pakalpojuma pieejamību un sekmēt kompetenču pieejā balstītu vispārējās izglītības satura pakāpenisku ieviešanu.

Foto: Spodra Purviņa

Komentāri (0-6/6)

  • Līga
    14.08.2023 13:21
    Jecis :
    Nopietni, gribējāt lai bērnus divas nedēļas pirms skolas izrauj no nometnēm, atpūtas un sastāda kā zaldātiņus atrādīties tantēm un onkām, kas internetā bildes skaitīsies!!!! Bērni to visu apskatīs 1.septembrī, tagad bija oficiālā daļa, kad tika būtībā nodots objekts!!! Dažiem papēžiem nekad nekas nav labi- nez kāda kviekšana būtu, ja jums paziņotu ka konkrētā datumā bērnam pilnā parādē ir jābūt skolā!!!! Vasaras brīvlaikā!!!
    Varbūt tad šo pasākumu vajadzēja rīkot augusta beigās ?
  • Jecis
    14.08.2023 10:39
    Nopietni, gribējāt lai bērnus divas nedēļas pirms skolas izrauj no nometnēm, atpūtas un sastāda kā zaldātiņus atrādīties tantēm un onkām, kas internetā bildes skaitīsies!!!! Bērni to visu apskatīs 1.septembrī, tagad bija oficiālā daļa, kad tika būtībā nodots objekts!!! Dažiem papēžiem nekad nekas nav labi- nez kāda kviekšana būtu, ja jums paziņotu ka konkrētā datumā bērnam pilnā parādē ir jābūt skolā!!!! Vasaras brīvlaikā!!!
  • fg
    14.08.2023 10:04
    Jocīgi jau ir ka bērnu nav, kam šī skola domāta deputātiem?
  • BESIS
    14.08.2023 10:02
    Deputāti daži kas prot tikai pozēt fotogrāfiem vienkārši smieklīgi Bojāre, Kalve ko paveikušas, bet bildē pirmās. Dimants malacis visos darbos, bet pārējie riebjas skatīties Žuks pat neprot džempērī.
  • Niklāvs_Skolotaja
    13.08.2023 10:12
    Var jau līdz bezsamaņai riebties domes vadība (pati tauta ievēlēja ), bet tik liels AKLUMS (vai tikai stulbums?) priekš "skolotaja" ir vnk liels apkaunojums!!!.Ja pat lielākajam idiotam it kā vajadzētu redzēt, ka svinīgi lentu pārgriež 4 gab. - 2 gab. no domes: priekšnieks R.Ragainis un vietnieks izglītībā A.Žuks, un 2 gab - JVĢ direktors V.Vizulis un būvnieks SIA “Jēkabpils PMK” priekšnieks M.Dimants, kurus asistē 4 gab.JVĢ skolēni tautas tērpos. Vēl 3 gab. no 9.b klases sūtīja mūzikālus sveicienus savai JVĢ. Novēlēja visu to labāko savai JVĢ direktora V.Vizuļa vietniece izglītībā R.Kļaviņa. JVĢ absolvents Ņikita, JVĢ 11.klases skolniece Laura. ===
    Šajā svētku brīdī vislielākais respekts ir pret SIA "Jēkabpils PMK" valdes priekšsēdētāju M.Dimantu, kurš aiz Rīgas būvnieku nejēgām izmuļļāto spēja kopā ar savējiem būvniekiem visu vērst pa labu un uztaisīja JVĢ par konču!
  • Skolotaja
    12.08.2023 16:55
    Pasākuma vieni Domes resnvēderi . Kur skolotāji , kur bērni .

Atstājiet komentāru