2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

No 3.-5.augustam norisināsies Viesītes pilsētas svētki "Ar mīlestību Viesītei – 95" (PROGRAMMA)

No 3.-5.augustam norisināsies Viesītes pilsētas svētki "Ar mīlestību Viesītei – 95" (PROGRAMMA)

Augusta pirmās nedēļas nogalē no 3. - 4.augustam norisināsies Viesītes pilsētas svētki “Ar mīlestību Viesītei – 95”. Plašāk par svētku norisi lūdzām pastāstīt Jēkabpils novada domes priekšsēdētāja vietnieku kultūras un izglītības jautājumos Alfonu Žuku (Apvienība Iedzīvotāji).

Viņš informē, ka svētki sāksies ceturtdien, 3.augustā Viesītes kultūras centra Tradīciju zālē, kur norisināsies sarunu vakars “Mūsu vērtības un atmiņas”. Īpašie viesi būs ukraiņu biedrības “Javir” jauktais vokālais ansamblis un bērnu studija. 

“Uz pasākumu ir uzaicināti jaunie uzņēmēji no Viesītes un Viesītes pagasta. Šie jaunie cilvēki, aktīvisti dalīsies domās, kā dzīvot Viesītē, kā veidot tās nākotni,” saka Alfons Žuks, piebilstot, ka arī viņš piedalīsies šajās sarunās. Alfons Žuks teic, ka šogad ir mainīts šī pasākuma formats. Iepriekšējos gados uz sarunām sanāca vecāka gadagājuma viesītieši, kuri dalījās atmiņās par kādu no jomām vai notikumiem. Šogad sarunas un ideju apmaiņa norisināsies ar ekonomiski aktīvākajiem viesītiešiem. Pasākumā norisināsies sarunas un būs skatāmi priekšnesumi. 

Piektdien, 4.augustā paredzēta dzelzceļnieku diena, kad pulksten 15.00 pie mazā bānīša pulcēsies vecie dzelzceļnieki. Alfons Žuks atzīmē, ka šo cilvēku skaits ar katru gadu samazinās. Taču priecē, ka kopā ar bijušajiem dzelzceļniekiem pasākumu apmeklējot viņu bērni un mazbērni, draugi un radinieki, kuri uzskata arī sevi piederošus pie dzelzceļnieka profesijas un tas liecina, ka šī tradīcija neizsīks. Šo pasākumu organize Sēlijas muzejs. 

Pulksten 18.00 biedrība “Āžu miesta rezidence” organize pasākumu ar Hāgenskalna muzikantiem. Pasākuma dalībnieki aicināti ierasties 19.gadsimta tērpos. Biedrība organize pilsētas statusa piešķiršanas Āžu miestam balli. 

Sestdien, 5.augustasvētku kulminācijas rīts Viesītē sāksies jau ar tradicionālo pilsētas svētku ieskandināšanu, kad pa ielām krustu šķērsu brauks pūtēju orķestris un ar skaļu jestru mūziku modinās visus pilsētas svētkiem. 

Svētku galvenās dienas neatņemama sastāvdaļa ir amatnieku jeb zaļais tirdziņš. Notiks Zemessardzes 56.bataljona karavīru ekipējuma, militārā transporta un citu ar armiju saistītu lietu demonstrējums jeb displejs. Būs iespēja aplūkot ieročus, ekipējumu, iekāpt militārajā transportā un uz to fona fotogrāfēties.

Sporta cienītāji Viesītes stadionā varēs vērot futbola turnīru.

No pulksten 11.00 līdz 14.00 norisināsies bērnu un ģimeņu programma “Jautras lustes zaļā pļavā”, kur notiks dažādas atrakcijas un izdarības, kas interesē jaunāko paaudzi.

No pulksten 12.00 līdz 14.00 norisināsies tradicionālā Viesītes baptistu draudzes akcija “Skolas soma”, kuras laikā jaunāko klašu skolēni saņems dāvanā ar mācībām noderīgām lietām piepildītu skolas somu. 

Svētku galvenajā dienā neiztiks bez teātra spēlēšanas, būs skatāma komēdija “Sieviete kā konfekte”, lomās - Zane Daudziņa un Juris Rijnieks. Alfons Žuks piebilst, ka teātra  izrādes Viesītē ir iecīenītas un allaž labi apmeklētas.

Pulksten 18.00 vakarā sāksies Viesītes pilsētas svētku lielkoncerts, sākumā paredzētas amatpersonu svētku uzrunas, tiks pasniegtas “Pateicības” 20 viesītiešiem pilsētas 95 gadu jubilejā par ieguldījumu un devumu pilsētas un sabiedrības labā kādā no jomām. 

“Runājot par svētku programmu, es uzskatu, ka tā jāveido cilvēkiem visām vecuma grupām. Kā zināms, uz pasākuma sākumu tradicionāli atnāk vairumā vecāka gadagājuma cilvēki, tāpēc koncertu sāksim ar šai paaudzei iecienītu mūziku un vēlāk vakarā un naktī, tādu, kas vairāk patīk jauniešiem,” saka Alfons Žuks.  

Viņš piebilst, ka pulksten 21.30 uzstāsies grupa “For minute man”, kas ir arī muzikālās balvas ieguvēja, bet galvenais tajā spēlē divi viesītieši - Strautnieks un Baldunčiks. Viņī spēlē nopietnu roku, bet ir vietējie un īpaši gaidīti Viesītē.

Svētku koncerts noslēgsies ar salūtu pusnaktī.

“Viesītē būs salūts, neraugoties uz to, ka varbūt daudzi pārmet, ka tā ir gaisā izšauta nauda. Viesītē ir citādi. Salūtu šauj turpat no kultūras nama, tuvu publikai un ar nelielu ieguldījumu tiek radīts maksimāls efekts, jo viss notiek kompakti, nelielā teitorijā. Tāpēc mēs Viesītē varam ar 800 eiro izšaut skaistāku un iespaidīgāku salūtu, kā, piemēram, Jēkabpilī par 10 000 eiro, kur iedzīvotāji to vēro no attāluma, no abiem Daugavas krastiem un līdz ar to tam jābūt daudz grandiozākam, kas prasa lielākas izmaksas,“ saka Alfons Žuks. 

Viesītes pilsētas svētki noslēgsies ar balli līdz pulksten 4.00 svētdienas rītā, kurā dīdžejs būs Alfons Žuks. Viņš piebilst, ka tā jau esot Viesītes pilsētas svētku neatņemama sastāvdāļa, viņš citur vairs nemuzicējot,  bet Viesītes svētki esot sirdij tuvs izņēmums.


Viesītes pilsētas svētku programma

No 3. līdz 5. augustam Viesīte svinēs pilsētas dibināšanas 95. gadadienu.
Viesītes pilsētas svētku programma "Ar mīlestību Viesītei – 95":
3. augusts
Kultūras centra Tradīciju zālē
Plkst. 18.00 Sarunu vakars “Mūsu pašu vērtības un atmiņas”.
Īpašie viesi: Jēkabpils Ukraiņu biedrības JAVIR jauktais vokālais ansamblis un bērnu studija.
4. augusts 
Muzeja “Sēlija”  Mazā Bānīša parkā
Plkst. 15.00 Dzelzceļnieku svētki 
Informācija par pasākumu:  www.muzejsselija.lv
5. augusts
Plkst. 9.00 Svētku ieskandināšana ar Viesītes pūtējiem.

Viesītes „Zaļā tirdziņa” teritorijā
Plkst. 9.00 Amatnieku un mājražotāju TIRDZIŅŠ “Radi, dari, rādi!”.
Plkst. 11.00  Zemessardzes 56. bataljona karavīru ekipējuma un militārā transporta displejs.
Būs iespēja aplūkot ieročus, ekipējumu, iekāpt militārajā transportā u.c.
Muzeja “Sēlija”  Mazā Bānīša parkā
Plkst. 11.00 – 14.00 BĒRNU un ĢIMEŅU programma:
•    ”Jautras lustes zaļā pļavā” kopā ar radošo apvienību "PASAKU NAMS";
•    Vizināšanās ar Sindijas zirgiem un poniju;
•    izbraukuma piepūšamās atrakcijas, sejiņu apgleznošana un hennas zīmējumi u.c.  
Plkst. 12.00 – 14.00  Viesītes Baptistu draudzes akcija “Skolas soma”.
Viesītes stadionā
Plkst. 10.00 “Futbola turnīrs” 6 pret 6
Nolikums, pieteikums un informācija par turnīru: www.jekabpilssc.lv     
Kultūras centra Koncertzālē
Plkst. 15.00  KOMĒDIJA “Sieviete kā konfekte” /Izrāžu apvienība “Pannas Teātris”/
Galvenajā lomā - Zane Daudziņa, režisors - Juris Rijnieks.
Centrālajā laukumā
SVĒTKU LIELKONCERTS
Plkst. 18.00  SVĒTKU UZRUNAS UN APSVEIKUMI
Plkst. 18.30  KONCERTPROGRAMMA “Priecīgas noskaņas - vasaras vakarā" /Uģis Roze, Annmary, Edgars Pujāts, Ineta Rudzīte, Mārtiņš Jātnieks, Roberts Ošiņš, instrumentālā grupa Kristapa Krievkalna vadībā/
Plkst. 20.00  grupa “BET BET”
Plkst. 21.30  grupa “FOUR MINUTE MAN”
Plkst. 22.30  QUEEN MUSIC SHOW/QueenTessence & Rihards Saule
Plkst. 00.00  - 04.00 SVĒTKU BALLE ar grupu “ZELTA JAUDA”
Svētku lielkoncerta vadītājs Liepājas teātra aktieris EDGARS PUJĀTS.
 
UZ VISIEM PASĀKUMIEM IEEJA BEZ MAKSAS.

Foto: No arhīva

Atstājiet komentāru