2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Ceļojošā laikmetīgās mākslas izstāde "Māksla uz riteņiem" otrdien būs skatāma pie Jēkabpils Valsts ģimnāzijas

Mākslas centra "Noass" un Norvēģijas mākslas studijas "Fargefabrikken" ceļojošais laikmetīgās mākslas projekts "Māksla uz riteņiem" uzsāk Latvijas tūri, kur gada laikā plānots apceļot 50 vietas Latvijā, portālu Radio1.lv informēja projekta pārstāve Kate Zilgalve-Masjukeviča. Otrdien, 25.aprīlī ceļojošā izstāde būs skatāma pie Jēkabpils Valsts ģimnāzijas, bet trešdien - pie Līvānu 1.vidusskolas.

"Māksla uz riteņiem" ir laikmetīgās mākslas projekts bērniem un jauniešiem, kas tapis sadarbībā ar četriem māksliniekiem no Latvijas un Norvēģijas - Evu Vēveri, Ūdu Bremnes, Jurģi Peteru un Zaharu Ze, ar mērķi veicināt laikmetīgās mākslas pieejamību reģionos, dodoties pie bērniem un jauniešiem visā Latvijā.

Lai to izdarītu izveidota mobila, ceļojoša mākslas izstāde "Pa-pa-pa. Parādi man pasauli", kā arī pavadoša tās izglītības programma ar četriem jauniem starpdisciplināriem, inovatīviem darbiem, kas izvietoti divos mikroautobusos.

Līdz vasaras sākumam projekts plāno apmeklēt vairāk kā 25 skolas dažādās Latvijas pilsētas Latgalē, Sēlijā un Vidzemē, tostarp Lielvārdes pamatskolu, Jēkabpils Valsts ģimnāziju, Ilūkstes Raiņa vidusskolu, Siguldas 1.pamatskolu, Valmieras Viestura vidusskolu, Daugavpils Vienības pamatskolu, Rēzeknes Valsts poļu ģimnāzija un daudzas citas. Gada otrajā pusē izstāde plāno viesoties arī Zemgalē un Kurzemē.

Atstājiet komentāru