2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpilī sācis kursēt globālo mērķu autobuss (FOTO)

Globālo mērķu autobuss vizuāli atgādina cilvēkiem par 17 ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķiem, jeb Globālajiem mērķiem. Šie mērķi ir izvirzīti, lai pasaules attīstība būtu ilgtspējīga. Katras valsts, katras pašvaldības un ikkatra cilvēka personīgā atbildība un pārdomāta rīcība ir svarīgs elements pasaules pārveidošanā. Plānots šos mērķus sasniegt līdz 2030. gadam, bet to var izdarīt tikai kopīgiem spēkiem, informē Dr.paed. Daiga Zaķe, Izglītības iniciatīvu centra direktore.

Viņa informē, ka akcija tiek īstenota sadarbībā Bridge47, Jēkabpils, Jēkabpils BJC un Jēkabpils Autobusu parku. Bridge47 ir starptautiska globāla koalīcija indivīdu un organizāciju sadarbībai pasaules pārveidošanai. Šīs koalīcijas dalībnieks no Latvijas ir biedrība “Izglītības iniciatīvu centrs”.

Jau ziņots, ka šomēnes ir uzsākta akcija “Domā globāli, rīkojies lokāli.” Tās ietvaros pie Jēkabpils skeitparka ir  uzstādīti divi foto stendi un uzsāka kursēt Globālo mērķu autobuss.    

Foto stendi ir izveidoti, lai iedrošinātu cilvēkus publiski pastāstīt par to, ko viņi jau dara vai gribētu darīt, lai paši dzīvotu labāk un neradītu draudus nākamajām paaudzēm. Stends “Es esmu Zemes eņģelis, jo…” simbolizē to, ka ikviens cilvēks var sargāt pasauli, katru dienu rīkojoties ilgtspējīgā veidā. Stends “Es varu darīt pasaulei labu” simbolizē katra cilvēka atbildību palīdzēt citiem. Ikvienam jāsniedz sava atbalsta roka, lai nākotne būtu labāka visiem. 

Jēkabpilieši un pilsētas viesi tiek aicināts fotografēties pie šiem stendiem un dalīties ar bildēm sociālajos tīklos. Pie fotogrāfijām būtu labi pierakstīt klāt savas dzīves piemērus par to, kā viņi palīdz pasaulei kļūt labākai. Piemēram, es esmu Zemes eņģelis, jo nelietoju plastmasas traukus; es varu pasaulei darīt labu, jo nepērku pārāk daudz apģērba. Cilvēki tiek aicināti pievienot tekstā arī tēmturi #Bridge47, jo tad šī bilde sasniegs plašāku cilvēku grupu. 

Foto: Jēkabpils pilstētas pašvaldība/facebook
Informācijas avots: Jēkabpils pilstētas pašvaldība/facebook


Saistīta ziņa: Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece Kristīne Ozola atklāja akciju "Iegriezt pasauli kopā!" (FOTO)

Atstājiet komentāru