2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Krustpils kultūras nama direktores amatam apstiprināta Inta Ūbele

Krustpils kultūras nama direktores amatam apstiprināta Inta Ūbele

20.jūlijā notika pretendenta izvērtēšana Jēkabpils Kultūras pārvaldes izsludinātajā Jēkabpils Kultūras pārvaldes iekšējā konkursā uz Krustpils kultūras nama vadītāja amatu, kur konkursam pieteicās tikai viens kandidāts – līdzšinējā Jēkabpils Kultūras pārvaldes direktore Inta Ūbele. Viņa apstiprināta šajā amatā, informē Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļa.

Tā kā Inta Ūbele startēja konkursā uz šo amata vietu, kur kandidātus izvērtē kultūras pārvalde, konkursa izvērtēšana tika nodota Jēkabpils pilsētas pašvaldības administrācijai. Komisijas darbā piedalījās arī kultūras pārvaldes vadītājas vietniece Kristīne Preijure. 

Radio1.lv sazinājās ar Intu Ūbeli, lūdzot komentēt, kāpēc nolemts pamest Kultūras pārvaldes vadītājas amatu un izmēģināt sevi citā jomā – kā kultūras iestādes vadītājai.

"Šodien Jēkabpils pilsētas pašvaldībai iesniedzu atlūgumu kā Kultūras pārvaldes vadītāja. Tas ir ļoti pārdomāts lēmums. Kultūras pārvaldi vadu jau desmit gadus un es savā dzīvē ik pēc desmit gadiem kaut ko mainu. Kopā ar savu komandu, mēs izveidojām kultūras pārvaldi, kura pa šiem gadiem ir izaugusi, attīstījusies, iemantojusi labu reputāciju ne tikai Jēkabpilī, bet arī Latvijas kultūras vidē. Es neesmu pieaugusi nedz amatam, nedz krēslam, es veidoju attiecības ar cilvēkiem un esmu pateicīga par kopā strādāto laiku. Es viegli noslēdzu vienu posmu dzīvē un eju tālāk. Visus šos gadus es esmu bijusi lojāla pret savu darbu, tagad vēlos būt lojāla pret sevi. Jaunais amats ir labs izaicinājums un sniegs jaunas iespējas. Turklāt man patīk arī administratīvs darbs," saka Inta Ūbele.

Viņa piebilst, ka jaunajā amatā būs vairāk laika darbam "Jēkabpils Tautas teātrī", kā arī būs iespēja realizēt kādu projektu savā dzimtajā pusē.

Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļa informē, ka apkopojot pretendenta izvērtēšanas rezultātus, kā arī uzklausot pretendenta redzējumu par darbu Krustpils kultūras nama vadītāja amatā un līdzšinējo darba pieredzi kultūras jomā, tika nolemts apstiprināt Krustpils kultūras nama vadītāja amatam Intu Ūbeli, kura līdz šim desmit gadus strādāja Jēkabpils Kultūras pārvaldes direktora amatā, kā arī daudzus gadus vada Jēkabpils Tautas teātri. 

Inta Ūbele Krustpils kultūras nama direktores amatā stāsies 4.augustā, līdz tam viņa turpinās strādāt līdzšinējā amatā.

Intu Ūbeli Krustpils kultūras nama direktores amatā jāapstiprina arī Jēkabpils domei kārtējā sēdē, kas notiks 30.jūlijā.

Atstājiet komentāru