2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Oktobrī norisināsies tradicionālās kamermūzikas dienas Jēkabpilī

Oktobrī norisināsies tradicionālās kamermūzikas dienas Jēkabpilī

Oktobrī Jēkabpils Tautas namu ieskandinās rudens Kamermūzikas dienas. Šogad jēkabpiliešiem un pilsētas viesiem būs iespēja baudīt divus kamermūzikas koncertus.

10.oktobrī plkst. 19.00 klausītājus priecēs koncerts “Flautas stāsti”. Flautiste Dita Krenberga un pianiste Ieva Oša kopā muzicē jau divdesmit gadus un šajā koncertprogrammā skaņās glezno stāstu par mīlestību un tās dažādajām sejām. Iemūžinātu leģendās, mītos, dzejas rindās un partitūrās... Tā var būt maiga un uzticīga kā Agates mīla pret Maksi operā “Burvju strēlnieks”, uzliesmot kā postoša kaislība pasaulslavenajā drāmā “Karmena”, būt Gētes Minjonas ilgu pilna vai Petrarkas Lauras gara apdvesta, arī dienvidnieciska temperamenta caurstrāvota vai ziemeļnieciskā atturībā sakņota...  

Programmā: franču, vācu, itāļu, spāņu romantisma laikmeta mūzika un dzeja.

16.oktobrī plkst. 19.00 uz koncertu “Brāmss iedvesmo Plakidi” aicina mūziķi Ieva Parša ( mecosoprāns), Guna Šnē (čells), Agnese Egliņa (klavieres), Egīls Šēfers ( klarnete). 

Mēdz teikt, ka Johanness Brāmss jūt ar galvu un domā ar sirdi. Ko līdzīgu varētu teikt arī par Pēteri Plakidi, jo klasiskās formās pašdisciplinētais vācu romantiķis savā ziņā ir gan latviešu komponista gara radinieks, gan absolūts pretstats, un pilnīgi noteikti arī iedvesmas avots! Uz vienas skatuves satiekas spilgti mūziķi, lai spēlētu Plakidim tik mīļo Brāmsu, un ļautu no jauna iemirdzēties arī viņa vokālās kamermūzikas pērlēm. Bet dažādu paaudžu latviešu komponisti sūta muzikālus veltījumus Plakidim! Četri spoži latviešu kamermūziķi un trīs spilgti latviešu komponisti... Katrs ar savu stāstu par Pēteri Plakidi... Kādam vispirms iepazīts kā lielisks kamermūziķis un saspēles partneris, citam – kā brīnišķīgs skaņradis un erudīts pedagogs, laika gaitā no kolēģa kļūstot arī par draugu... Programma “Brāmss iedvesmo Plakidi” tikusi nominēta Lielajai Mūzikas balvai (LMB) 2017 kategorijā “Gada koncerts”.

Biļetes uz Kamermūzikas dienu koncertiem var iegādāties Jēkabpils Tautas nama kasē.

Biļetes cena 3€.

Atstājiet komentāru