2024.gada 20. maijs

Salvis, Selva, Venta

40. reizi izrādīs Māras Zālītes traģikomēdiju “Zemes nodoklis”

40. reizi izrādīs Māras Zālītes traģikomēdiju “Zemes nodoklis”

24. martā plkst. 19.00 Jēkabpils Tautas namā skatītājus priecēs Jēkabpils Tautas teātris ar Māras Zālītes traģikomēdijas “Zemes nodoklis” iestudējumu Intas Ūbeles režijā. Šo izrādi Jēkabpils Tautas teātris izrādīs 40. reizi, šoreiz – par godu Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienai.

Izrāde “Zemes nodoklis” ir stāsts par diviem veciem cilvēkiem – mazkustīgo Zentu un aktīvo Hermani, kuriem visus kopdzīves gadus līdzās ir dzīvojis kaut kas līdz galam nepateikts. Tā ir kā “aizliegtā zona”, kurā izrādes varoņi uzdrošinās ienākt tikai mūža nogalē.

Varbūt tā ir rēķinu nokārtošana ar pagātnes notikumiem, varbūt atklāsme, ka patiesībā viens otram bija vajadzīgi, varbūt sāpīga atteikšanās no ilūzijām, bet varbūt tikai tagad viņi viens ar otru pa īstam satiekas.Luga ir spēcīga šī laika zīme, kurā it kā aiz komiskām situācijām slēpjas dziļa traģika. Ikdienas bezcerība, izmisums, divvientulība tiek kompensēta ar seriālu varoņu likteņiem un kļūst svarīgāka par pašu dzīvi.

Jēkabpils Tautas teātris ar labiem panākumiem piedalījies gan pašmāju, gan starptautiskajās teātru skatēs un festivālos – Dānijā, Grieķijā, Lietuvā, Polijā, Anglijā. 1996., 2001. un 2007. gadā teātris tika izvirzīts Latvijas amatierteātru labāko iestudējumu parādei “Gada izrāde”. 2007. gadā tik izvirzīti parādei, spēlējot M. Zālītes “Zemes nodokli”.

Lomās: Aija Kusiņa, Pēteris Draņevičs

Biļetes Jēkabpils Tautas nama kasē. Biļetes cena 3 €.

Atstājiet komentāru