2024.gada 20. maijs

Salvis, Selva, Venta

Mūzika ir dāsna!

Mūzika ir dāsna!

Februāra untumainā daba ar sniega vāliem, atkušņu radītām peļķēm, puteņu vērpetēm un ledaino vēju atgādina par ziemas klātesamību. Taču saules staru radītais spožums vieš cerības par pavasara drīzu atnākšanu dārzos, ceļmalās, pļavās un cilvēkos. Katra diena ir mazliet citāda, un mums katram ir trīs sabiedrotie: iedvesma, iztēle un emocijas. Iztēle iedvesmo, iedvesma mudina un emocijas atklāj. Katra diena mums atgādina, ka mūzika un mūzikā ir liels spēks!

14. un 15. februārī, Augusta Dombrovska Mūzikas skolā norisinājās Latvijas profesionālās ievirzes mūzikas izglītības iestāžu izglītības programmas Vokālā mūzika – Kora klase audzēkņu valsts konkursa fināls. Konkursā labākos rezultātus ieguva A.Žilinska Jēkabpils mūzikas skolas audzēkņi Juris Ķietis, Renārs Tomašickis un Ardis Avotiņš. Pārliecinošs, niansēts priekšnesums, izkopts balss materiāls un centīgs darbs vienmēr tiek pamanīts un novērtēts. Rezultātā visiem zēniem, katram savā vecuma grupā – 1.vieta!

Arī Kristas Fadejevas balss pārsteidza un neatstāja vienaldzīgu žūrijas komisiju, kuras sastāvā strādāja Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas vokālās katedras vadītāja Zigrīda Krīgere, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas vokālās katedras asociētā profesore Andžella Goba, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesors, operdziedāšanas klases vadītājs Viesturs Gailis. Kristai – 2.vieta!

Valsts konkursa finālā koši sevi pieteica Līna Gogule un Jana Kazanauska. Abām meitenēm – 3.vieta!

Izsaku lielu pateicību skolotājām Agnesei Levinskai, Anitai Cinkmanei, koncertmeistarei Zitai Bodžai par ieguldīto enerģiju un lielo darbu audzēkņu sagatavošanā konkursiem! Īpašs paldies audzēkņiem un viņu vecākiem par sniegto atbalstu!

15. februāra pēcpusdiena atnesa priecīgas ziņas arī no Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas, jo te pirkstu veiklībā, skaņdarbu formas un satura izpratnē sacentās Latgales reģiona mūzikas skolu jaunie pianisti, lai iegūtu iespēju piedalīties Latvijas profesionālās ievirzes un profesionālās vidējās mūzikas izglītības iestāžu izglītības programmas "Taustiņinstrumentu spēle - Klavierspēle audzēkņu" valsts konkursa finālā.

Lielu saviļņojumu piedzīvoja 8 mūsu skolas audzēknes un viņu skolotājas, jo kopīgā darba rezultāti bija izcili! Dārtai Kristīnei Ozoliņai, Evelīnai Podniecei, Kristiānai Podniecei, Danielai Grugulei – 1.vieta., Serafimai Grāvītei, Lindai Popovai, Danai Pabērzai – 2.vieta un Paulai Vakarinai – 3.vieta! Konkursa žūrijā strādāja S.Broka Daugavpils mūzikas vidusskolas un J.Graubiņa Līvānu mūzikas skolas klavierspēles pedagogi. Uz valsts konkursa finālu, kas norisināsies no 14.–16. martam P. Jurjāna mūzikas skolā Rīgā dosies Evelīna, Linda, Daniela, Kristiāna, Dārta Kristīne un Dana.

Pateicos skolotājām Antrai Korņejevai, Ligitai Tuntulei, Aļonai Vīndedzei un Guntai Davidovskai par entuziasmu un milzīgo darbu!

23. februārī Daugavpils Universitāte sadarbībā ar Naujenes mūzikas un mākslas skolu un Daugavpils Kultūras pārvaldi organizēja Starptautisko Pūšaminstrumentu spēles jauno izpildītāju konkursu „Naujene Wind 2017”. Konkursā piedalījās jaunie mūziķi no Igaunijas, Polijas, Lietuvas, Baltkrievijas, Krievijas un Latvijas. Mūsu skolas pūšaminstrumentu spēlētājus pārstāvēja 1. saksofona klases audzēknis Jānis Žagars. Jānim šī bija pirmā konkursa pieredze. Jāatzīst, ka ļoti veiksmīga. Jānim Žagaram – 2.vieta!

Paldies skolotājam Jānim Briškam un koncertmeistarei Sarmītei Čakšai!

Jebkurš darbs patiesībā noder lielai sabiedrības daļai. Viss ir nozīmīgs un vērtīgs! Ar talantu, zināšanām un darbu ir gana, lai tiktu galā ar jebkuru izaicinājumu!

A.Žilinska Jēkabpils mūzikas skolas direktore Smaida Ščerbicka

Atstājiet komentāru