2024.gada 20. maijs

Salvis, Selva, Venta

Radio1 laiž klajā šīs dienas īpašo raidījumu “Superēnotāji 2017”

Radio1 laiž klajā šīs dienas īpašo raidījumu “Superēnotāji 2017”

Šodien Latvijā norisinās praktiskās biznesa izglītības biedrības “Junior Achievement Latvija” rīkotā Ēnu diena. Šogad rekordlielu skaitu sasniedzis ne tikai ēnot gribētāju pulks, bet arī ēnu devēju skaits, kopā sasniedzot 7861 vakanci. Liela interese par ēnu dienu izrādīta īpaši portālā www.enudiena.lv, kur kopumā reģistrējušies 41 150 ēnot gribētāju un 1313 ēnu devēju.

Ēnu dienas 2017 ietvaros arī Jēbabpils Radio1 uzņēma pie sevis sešus ēnotājus – Raivo, Annu, Haraldu, Noemi, Loti un Alisi. Dienas ietvaros ļāvām bērniem iepazīt Radio1 darbu, uzzināt, kā tiek gatavoti visdažādākie materiāli radio ēteram un, protams, pašiem iejusties radio personību lomā.

Lai rastu plašāku ieskatu radio DJ profesijā un darba specifiku kopumā mūsu radio stacijā, atbildējām uz jauniešiem interesējošiem jautājumiem, veidojām “Ēnu dienas” speciālizlaiduma radio raidījumu un iepazināmies arī ar darba neredzamo daļu – audio failu montēšanu, reklāmu veidošanu, to ierunāšanu un citiem darbiem, kurus ikdienā, klausoties radio, nemaz nepamanām.

Jaunajiem censoņiem īpašu interesi izraisīja darbs ierakstu studijā, kur varēja iepazīties ar radio studijas tehniku, tostarp, skaņu pulti, mikrofoniem, austiņām. Pirms ķērāmies pie raidījuma tapšanas, ievingrinājām muti ar dažādiem mēlas mežģiem, lai atraisītos un iejustos radio DJ ādā, kura darbā svarīga ir arī dikcija. Vienojoties par raidījuma konceptu, izvirzījām 2 raidījuma vadītājus, kuri uzdeva jautājumus saviem kolēģiem – pārējiem ēnotājiem. Gala rezultātā kopīgiem spēkiem izveidojām radio raidījumu “Superēnotāji 2017”, kuru varat noklausīties pēc teksta.

Šogad ēnotājiem interesantākā un pieprasītākā profesija ir programmētājs, uz šo profesiju iesniegti 342 pieteikumi, otrajā vietā ierindojas ārsta profesija, uz kuru pieteikušies 263 ēnot gribētāji un godpilno trešo vietu ieņem radio diktora profesija ar 248 pieteikumiem.

Aktīvākie ēnu devēji šogad atrodami starp valsts pārvaldes, izglītības iestādēm, pašvaldībām un bankām. Lielākais ēnu devējs ir Jelgavas pilsētas pašvaldība — 141 vakance, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests — 90 vakanču, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests — 87 vakances un banka Citadele — 58 vakances.

ĒNU DIENAS mērķis ir veicināt skolēnu izglītības satura sasaisti ar reālo dzīvi, palīdzot skolēniem mērķtiecīgi plānot savu karjeru, izdarīt izvēli par savu nākotnes profesiju un atbilstoši sagatavoties darba tirgum.

Atstājiet komentāru