2024.gada 20. maijs

Salvis, Selva, Venta

Jēkabpils arhitekte konferencē prezentē Sēļu sētas ieejas mezgla būvprojektu

Jēkabpils arhitekte konferencē prezentē Sēļu sētas ieejas mezgla būvprojektu

Ceturtdien Rīgā norisinās Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja gadskārtējā konference, kas veltīta aktualitātēm etnogrāfijas nozarē, informē muzeja Informācijas un izglītības nodaļas vadītāja vietniece Līga Miklaševiča.

Konferences pirmās daļas programmā ir Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja direktores Ilzes Millersones uzruna, konferences turpinājumā Latvijas Kultūras akadēmijas profesors Juris Urtāns stāstīs par "Profānajiem dobumakmeņiem Latvijā", Rūdolfs Brūzis no Latvijas Universitātes Vēstures institūta sniegs ieskatu par Piebaldzēnu priekštečiem, pēc 2016.gada arheoloģisko izrakumu materiāliem. Savukārt par Bisenieku sētas rekonstrukcijas maketu kā izglītojošā darba sastāvdaļu informēs Tukuma muzeja direktore Agrita Ozola un Dainis Gabaliņš. Pirmās daļas noslēgumā norisināsies debates.

Savukārt konferences otrā daļa sāksies ar Edvīna Vēvera prezentāciju par Brīvdabas muzeja audio vizuālā krājuma izmantošanas iespējām. Tās turpinājumā arhitekte Dace Lukševica rādīs Jēkabpils muzeja Sēļu sētas ieejas mezgla būvprojektu, bet par Brīvdabas muzeja pūra lādēm Ostas noliktavai stāstīs un rādīs mākslas zinātniece Kristīne Ogle un Rihards Vidzickis no Rīgas Tehniskās universitātes referēs par "Etnogrāfiskajām replikām - izvērstajām vienkocēm. Darināšanas problēmām un pieredzi".

Konferences izskaņā Mārtiņš Kuplais izvērtēs senceltņu restaurāciju un saglabāšanu Brīvdabas muzejā.

Foto: jekabpilsmuzejs.lv

Komentāri (0-1/1)

  • quest
    02.07.2018 18:33
    Ar katru gadu Jekabpils brivdabas muzes paliek arvien bedigaks un bedigaks...Un nez vai ieeja to glabs.

Atstājiet komentāru