2024.gada 20. maijs

Salvis, Selva, Venta

Ēnu dienā skolēnus aicina iepazīt Jēkabpils, Viesītes, Aknīstes, Pļaviņu un Preiļu NMPD mediķu darbu

Ēnu dienā skolēnus aicina iepazīt Jēkabpils, Viesītes, Aknīstes, Pļaviņu un Preiļu NMPD mediķu darbu

NMP dienests aicina skolu jauniešus, īpaši vecāko klašu skolēnus, Ēnu dienā klātienē iepazīt ātrās palīdzības mediķu darbu. Lai būtu iespēja apmeklēt NMP dienestu, skolēniem jāpiesakās Ēnu dienas mājas lapā www.enudiena.lv.

Šogad Ēnu dienas notiks 15.februārī. Šajā dienā skolēniem būs iespēja paviesoties 34 neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāžu punktos 30 pilsētās Latvijā - Rīgā, Valmierā, Cēsīs, Limbažos, Gulbenē, Madonā, Daugavpilī, Rēzeknē, Dagdā, Ludzā, Krāslavā, Preiļos, Jelgavā, Jēkabpilī, Dobelē, Bauskā, Aizkrauklē, Iecavā, Viesītē, Pļaviņās, Neretā, Aknīstē, Aucē, Ogrē, Vecumniekos, Saldū, Kuldīgā, Ventspilī, Liepājā un Talsos.

Ēnu dienā būs iespēja klātienē uzzināt, kā norit NMP dienesta brigāžu ikdienas dežūra, kā brigādes saņem izsaukumus un spēj operatīvi uz tiem reaģēt, lai palīdzētu pacientiem vai smagi cietušajiem. Ikvienam būs iespēja arī iekāpt neatliekamās medicīniskās palīdzības operatīvajā transportlīdzeklī un aplūkot tā specifisko aprīkojumu, ar kādu mediķi glābj cilvēku dzīvības, kā arī izjautāt mediķus par viņu darbu. Tāpat skolēni varēs pārbaudīt savas prasmes vai iemācīties uz speciāla manekena veikt atdzīvināšanas pasākumus cilvēka dzīvībai kritiskās situācijās. Tā būs iespēja klātienē redzēt un izprast neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāžu dinamisko darba ritmu un profesijas specifiku, lai iespējams jau tuvākajā nākotnē pievienotos NMP dienesta komandai!

Papildu informācija:

Inga Vītola

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru