2024.gada 20. maijs

Salvis, Selva, Venta

“Pastalnieki” sarūpē dāvanas bērniem un dzīvniekiem (FOTO) (VIDEO)

“Pastalnieki” sarūpē dāvanas bērniem un dzīvniekiem (FOTO) (VIDEO)

Tautas deju kolektīvs (TDK) “Pastalnieki” otrdien, 17.janvārī nogādāja dāvanas trūcīgo ģimeņu bērniem Jēkabpils Sociālās palīdzības dienestam un Jēkabpils patversmes iemītniekiem.

Kolektīva vadītāja Aija Rūliete stāsta, ka “Pastalniekiem” jau vairāku gadu garumā ir tradīcija piedalīties dažādās labdarības akcijās un sarūpēt dāvanas. Līdz šim tās tika aizvestas no Jēkabpils bērniem citās pilsētās un novados. Šogad bija nolemts dāvanas gatavot savas pilsētas trūcīgo ģimeņu bērniem, kā arī dzīvnieku patversmes iemītniekiem, jo gandrīz katram “Pastalnieki” dalībniekam ir mājās savs mīļdzīvnieciņš.

Aija Rūliete teic, ka vienojušies, ka dāvanās bērniem būs saldumi un dažādas noderīgas mantas, nevienmēr pirktas veikalā, jo ir lietas no kurām bērni izaug un tās vairs nav vajadzīgas, bet citam būs kā atrasts. Piemēram, vienā no dāvanām ir spēle, kas palīdz apgūt angļu valodu. Tās īpašnieks angliski jau runā tekoši un dāvina spēli kādam citam bērnam. Savukārt dzīvniekiem tika gādāta pārtika un dažādas noderīgas lietas – segas, spilveni, paklāji. Starp pārtikas produktiem ir diezgan daudz auzu pārslu, jo aukstajā laikā dzīvniekiem nepieciešama silta putra.

Aija Rūliete novērojusi, ka visaktīvāk labdarības akcijā iesaistās visjaunākie bērni, jo tieši šis vecums ir īstais laiks, kad mācīt bērniem dalīties. Lielākie bērni vārdos atbalsta un priecājas par akciju, bet tajā iesaistās gausāk, ja no mazotnes nav apguvuši dāvināšanas prieku.

TDK “Pastalnieki” plāno pavasarī doties ekskursijā uz Jēkabpils dzīvnieku patversmi, lai klātienē redzētu tās iemītniekus, kuriem tika gatavotas dāvanas. Tāpat arī ir ideja sarīkot “Pastalnieku” mīļdzīvnieciņu parādi, izrādot citiem savus mājas mīluļus.

Jāpiebilst, ka pagājušajā nedēļā TDK “Pastalnieki” tika piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss, kas kolektīvam ļaus vēl aktīvāk piedalīties dažādos pasākumos un izbraukuma koncertos, kā arī daudz plašāk sadarboties ar sponsoriem.

 

Atstājiet komentāru