2024.gada 20. maijs

Salvis, Selva, Venta

Aizvadīts pirmssvētku vakars Krustpils pilī

Aizvadīts pirmssvētku vakars Krustpils pilī

Sestdien, 17. decembrī Krustpils pils durvis vērās visiem, kas vēlējās rast Ziemassvētku noskaņu īpašā gaisotnē. Jēkabpils Jauniešu dome sadarbībā ar Krustpils pili ik gadu uzbur īpašu svētku gaidīšanas sajūtu Jēkabpils bērniem un ģimenēm labdarības pasākumā- Pirmssvētku vakars Krustpils pilī, kur tradicionāli uzbur Ziemassvētku brīnumu Jēkabpils ģimenēm un kādai Jēkabpils organizācijai vai biedrībai.

Jēkabpils jauniešu dome un Krustpils pils darbinieces bija parūpējušās par interesantām radošajām darbnīcām, kurās bija iespēja veidot mīļas Ziemassvētku dāvanas sev un saviem tuviniekiem. Radošajās darbnīcās tika veidotas skaistas dekoratīvas eglītes, cepumu kārbiņas, sniegpārsliņas, kā arī Ziemassvētku rotājums eglītei no koka ripiņas.

Koncertu šogad sniedza Krustpils Kultūras nama jauktais koris „Noskaņa”, izpildot pazīstamas un mīļas Ziemassvētku melodijas. Koris “Noskaņa” uzstājās Krustpils pilī vairāk kā pēc desmit gadu pārtraukuma, un patiešām radīja īpašu svētku noskaņu. Koncertā ceļojām pa gadsimtiem– sākot ar vissenākajām līdz pat pasaulē populārām Ziemassvētku melodijām, piemēram, dziesma “Mazais bundzinieks”. Protams, skanēja dziesmas arī latviešu valodā gan acappella, gan samtainā ģitāras pavadījumā. Īpašs pārsteigums bija Raimonda Paula populārās dziesmas “Circenīša Ziemassvētki” skanējums korim, kuram aranžējumu veidojis bijušais grupas “Cosmos” dziedātājs Andris Sējāns.

Pasākuma apmeklētāji tika aicināti veikt ziedojumu bērnu un jauniešu invalīdu biedrībai „Cerību sala”, ar kuru Jēkabpils Jauniešu domei izveidojusies silta un draudzīga sadarbība. Kopumā Pirmssvētku vakarā saziedoti 400 eiro, kā arī dažādas kancelejas preces un rotaļlietas. Jēkabpils jauniešu dome biedrībai “Cerību sala” ziedojumus nogādās jau šīs nedēļas laikā līdz Ziemassvētkiem.

Informāciju sagatavoja:

Ieva Gādmane

Jēkabpils pilsētas pašvaldības

Jaunatnes lietu speciāliste

Atstājiet komentāru