2024.gada 8. maijs

Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Piedāvā apgūt mentālo aritmētiku - rēķināšanu prāta intelekta attīstībai

Piedāvā apgūt mentālo aritmētiku - rēķināšanu prāta intelekta attīstībai

Visbiežāk, lai kaut ko ātri izrēķinātu, mēs izmantojam kalkulatoru un tikpat kā vairs nerēķinam galvā, jo kādēļ lauzīt galvu, ja vieglāk ir nospiest pāris pogu un rezultāts gatavs? Noteikti tā ir vienkāršāk, bet tas cilvēku neattīsta. Jau sen ir pierādīts, ka rēķināšana un skaitļošana galvā ietekmē intelektuālo attīstību. Prasme ātri rēķināt prātā ļauj ne tikai attīstīt smadzenes, bet pielietojama arī ikdienā, jo ar rēķināšanu ikdienā saskaramies diezgan bieži, bet kalkulators pa rokai ir ne vienmēr.

Tiem, kas vēlas apgūt rēķināšanu galvā, palīgā nāk mentālā aritmētika. Šī priekšmeta nodarbības bērniem (5-12 gadi) tagad būs pieejamas arī Jēkabpilī!

Iepazīšanās nodarbība (vecāki) ar mentālās aritmētikas metodiku un tās priekšrocībām notiks 9. decembrī plkst. 18.00 Jēkabpilī, Draudzības aleja 9, (trešajā stāvā), iepriekš piesakoties pa tālr. 29793281.

Nodarbības piedāvā biedrības “Sofija” neformālās izglītības iestāde “Mana skola”. Nodarbībās tiks izmantota Smarty Kid metodika.

Mentālā aritmētika – augsti efektīva izglītojoša sistēma, ar kuras palīdzību simtiem tūkstoši bērnu ir iemācījušies skaitīt prātā ātrāk nekā kalkulators un turpina attīstīt savas intelektuālās spējas.

Zinātnisko pētījumu rezultāti apliecina, ka darbojoties pēc šīs metodikas galvenais nav jau rēķināšanas prasmju apgūšana, bet:

  • aktīvi un ātri attīstās bērna smadzeņu darbība;

  • labāki rezultāti matemātikā un citās disciplīnās;

  • pastiprināta vizuālās atmiņas attīstība;

  • paaugstinās uzmanības koncentrācija;

  • smalkās motorikas veicināšana;

  • abu pusložu harmoniska attīstība;

  • interiorizācijas procesu veicināšana;

  • attīstās radošā domāšana, iztēle, dzirde un vērība.

mentala

 

Mācības sākas ar skaitļu iepazīšanu uz skaitāmajiem kauliņiem- abakusu (redzams attēlā) pēc tam bērni mācās risināt aritmētiskus uzdevumus, tādus kā saskaitīšana, atņemšana, dalīšana un reizināšana, izmantojot šos kauliņus.

Apmācību procesā bērns izmanto abas rokas darbībām ar skaitāmajiem kauliņiem, šādā veidā stimulējot abas smadzeņu puslodes, tā rezultātā attīstās iztēle, intuīcija, radošums.

Bērni apgūst visas četras aritmētiskās darbības (saskaitīšana, atņemšana, reizināšana un dalīšana), kā arī kvadrātsaknes un saknes no kuba aprēķināšanu.

Šo mācību nodarbību un treniņu laikā bērni ir spējīgi izpildīt dažādus uzdevumus, darbojoties ar abām smadzeņu puslodēm vienlaicīgi, piemēram, lasīt dzeju un precīzi, ātri rēķināt prātā.

Mentālās aritmētikas būtība ir tajā, ka mācību procesā tiek stimulēta abu smadzeņu pusložu darbība. Parastā mācību procesā (atceraties kā mūs mācīja skolā) bērns izmanto tikai loģiku – kreiso smadzeņu puslodi.

Strādājot pēc mūsu metodikas vecāki var sekot sava bērna panākumiem un rezultātiem ik pēc trim mēnešiem saņemot diagnostikas testu analīzi ( tiek testēti atmiņas, uzmanības, radošās domāšanas, iztēles attīstības rādītāji) REZULTĀTS GARANTĒTS jo šī seno ķīniešu metodika ir aprobēta un pārbaudīta visā pasaulē.

Mācību ilgums: iepazīšanās kurss 3 mēneši, pilnīga programmas apguve - 3 gadi. Maksa par mācībām – 40 eiro mēnesī.

Plašāka informācija pa tālr. 29793281.

Atstājiet komentāru