2024.gada 9. maijs

Einārs, Ervīns, Klāvs

Jēkabpils 3. Vidusskolā uz tikšanos ar grupu ACIDIC no ASV pulcējas daudzi bērni un jaunieši.

Jēkabpils 3. Vidusskolā uz tikšanos ar grupu ACIDIC no ASV pulcējas daudzi bērni un jaunieši.

10. novembrī Jēkabpils 3.vidusskolu apmeklēja indīroka grupa no ASV Losandželosas ACIDIC, kuri tikās ar pilsētas bērniem un jauniešiem. Tikšanos organizēja Jēkabpils pilsētas pašvaldība sadarbībā ar ASV vēstniecību Latvijā. Grupa ACIDIC uzstājas Latvijā un vēl četrās Eiropas valstīs ar ASV vēstniecības un programmas American Music Abroad atbalstu, pārstāvot ASV kā kultūras vēstnieki.

ACIDIC ir jauna indīroka grupa no Losandželosas, kas spēlē jaudīgu, radio draudzīgu, dzīvu rokmūziku. Tikšanās laikā jauniešiem bija iespēja uzzināt kā ir būt rokgrupai ASV, kā sevi- mūziķi/grupu- veiksmīgi prezentēt, kā ar maziem līdzekļiem sasniegt auditoriju, kā organizēt tūres. Protams, bija iespēja klausīties arī grupas populārākās dziesmas un aprunāties ar mūziķiem.

Pasākumu apmeklēja ļoti daudzi interesenti, netrūka arī jautājumu, kurus bērni un jaunieši uzdeva mūziķiem. Daudzi jaunieši, kuri aktīvi iesaistījās diskusijā ar mūziķiem, savā īpašumā ieguva arī grupas ACIDIC albumu. Jēkabpils jauniešu domes un Jēkabpils 3. Vidusskolas aktīvākie jaunieši spēruši pirmos soļus turpmākai sadarbībai ar grupas mūziķiem un ASV vēstniecības Latvijā pārstāvjiem.

Paldies, par sadarbību pasākuma organizēšanā sakām Jēkabpils 3.vidusskolas skolēnu padomei un skolotājai L.Ašnevicai, Jēkabpils jauniešu domei, kā arī “skaņu vīram” Jānim Bērziņam un AJV grupai!

ACIDIC koncertēs arī Daugavpils klubā “Artilērijas Pagrabi”, Rīgā Latvijas 1. Rokkafejnīcā, kā arī Liepājā Fontaine Palace.

Informāciju sagatavoja:

Ieva Gādmane

Jēkabpils pilsētas pašvaldības

Jaunatnes lietu speciāliste

Atstājiet komentāru