2024.gada 9. maijs

Einārs, Ervīns, Klāvs

Filmu mēnesis domātājiem “Ko sēsi, to pļausi” Jēkabpilī

Filmu mēnesis domātājiem “Ko sēsi, to pļausi” Jēkabpilī

8. novembrī no plkst. 16.00 – 18.00 Jēkabpils bērnu un jauniešu centrā, Brīvības ielā 258, Jēkabpilī, aicinām skolēnus, studentus un ikvienu aktīvu un attīstībā ieinteresētu personu uz filmu mēneša domātājiem “Ko sēsi, to pļausi” pasākumu, kura laikā tiks demonstrēta dokumentālā filma “Cilvēks bez ietekmes”, būs arī diskusija. Filmu mēneša laikā līdz novembra beigām notiks vairāk nekā 20 filmas demonstrēšanas pasākumi visā Latvijā. Pasākumu Jēkabpilī rīko Latvijā Latvijas platforma attīstības sadarbībai (LAPAS) sadarbībā ar Izglītības iniciatīvu centru (IIC).

Ieeja pasākumā bez maksas.

Dokumentālā filma “Cilvēks bez ietekmes” (No Impact Man) ir dokumentāla filma, kas stāsta par vienu gadu amerikāņu rakstnieka un vides aizstāvja Kolina Bevana ģimenes dzīvē laikā, kad viņi īstenoja eksperimentu, dzīvot Ņujorkā un neatstājot ietekmi uz apkārtējo vidi: nebrauca ar mašīnu, nelietoja papīru un elektrību utml.

“Lielais jautājums šajā eksperimentā bija, vai viens cilvēks, var ietekmēt. Mani satrauc, ka cilvēki runā, ka indivīda rīcība nav svarīga, taču tieši indivīda rīcība liek mums iesaistīties,” filmas galveno būtību raksturo filmas galvenais varonis K.Bevans. “Kāpēc man jāgaida, kamēr valdība ko izdarīs? Kāpēc man jāgaida, kad lielie uzņēmumi ko izdarīs? Kāpēc man pašam ko nedarīt?”

Pasākumu tiek organizēts ar Ārlietu ministrijas un Eiropas Savienības finansiālu atbalstu. 

Atstājiet komentāru