2024.gada 9. maijs

Einārs, Ervīns, Klāvs

Mazie kāpēcīši Karjeras nedēļas ietvaros viesojas pie Jēkabpils ugunsdzēsējiem (FOTO)

Mazie kāpēcīši Karjeras nedēļas ietvaros viesojas pie Jēkabpils ugunsdzēsējiem (FOTO)

Karjeras nedēļa Latvijā šogad notiek no 10. līdz 14. oktobrim, un arī Jēkabpilī nu jau ceturto gadu bērni un jaunieši viesojas pie dažādu profesiju pārstāvjiem apzināt tālākās izglītības un karjeras izvēles iespējas mūsdienu darba tirgū. Bērnudārza “Kēpēcītis” grupas “Margrietiņa” bērni piektdien, 14. oktobrī devās ciemos uz Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Jēkabpils daļu.

Lai gan mazajiem bērnudārzniekiem par karjeru, iespējams, vēl pāragri domāt, visi kā viens bija ļoti ieinteresēti un zinātkāri un jau vairākas dienas iepriekš nevarēja vien sagaidīt solīto ekskursiju. Un kā nu ne – ciemošanās izvērtās varen interesanta un arī negaidītiem notikumiem pilna.

Ugunsdzēsēji bērniem pastāstīja par savu darba ikdienu, izrādīja depo telpas, ļāva aplūkot un aptaustīt speciālo tehniku, kā arī piemērīt gāzmaskas. Īpašu sajūsmu mazajos izraisīja iespēja vērot, kā ugunsdzēsējs ieslēdz ūdens šļūteni un novērtēt, cik daudz spēka, izturības un iemaņas prasa ugunsgrēka dzēšana.

Negaidīti ekskursiju pārsteidza skarbā realitāte – ugunsdzēsēju depo sasniedza izsaukums uz ugunsgrēku un bērni bija liecinieki tam, kā notiek vienības gatavošanās un došanās uz notikuma vietu.

Pēc iespaidiem bagātās ekskursijas bērni bija vienisprātis, ka glābēju darbs ir interesants, bet arī ļoti atbildīgs.

 

Komentāri (0-1/1)

  • Silvija Lude
    02.07.2018 18:33
    Līvānu 1.vidusskolas 5.a klases skolēni saka PALDIES drosmīgajiem, stiprajiem, laipnajiem , pacietīgajiem Jēkabpils ugunsdzēsības un glābšanas daļas darbiniekiem, , kuri pavasarī arī mums novadīja nodarbību un iepazīstināja ar savu profesiju.

Atstājiet komentāru