2024.gada 8. maijs

Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Jēkabpils 3.vidusskolā notiks ikgadējā Latvijas matemātikas skolotāju konference

Jēkabpils 3.vidusskolā notiks ikgadējā Latvijas matemātikas skolotāju konference

Ko darīt? Kā darīt ? Kāpēc nesanāk, vai varbūt sanāk…  Šie ir tikai daži no jautājumiem, ar kuriem pedagogi sastopas ik dienu. Kur rast atbildes, kā rīkoties?  Varbūt uz dažiem jautājumiem atbildes radīs ikgadējā Latvijas matemātikas skolotāju konference “Jaunās paaudzes skolēns: problēmas un risinājumi”, kura šogad notiks Jēkabpils 3.vidusskolā 7. un 8. oktobrī.

Pirmajā dienā lektori no Latvijas Universitātes profesores Zanda Rubene, Lūcija Rutka un Māra Kauliņa - Pērkone ieskicēs jaunās paaudzes skolēna portretu –motivāciju, mācīšanās paradumus, komunikācijas īpatnības, kā arī runās par mācību uzdevumu izvēli, grūtības pakāpes atbilstību skolēna spējām, par skolēnu darbību dažādos izziņas līmeņos. Sociālo zinātņu maģistre Ilze Stobova šos pašus jautājumus apskatīs kā darba devējs un vecāks. Lekciju vadītāji runās arī par digitalizāciju, par tās pozitīvām un negatīvām tendencēm un kā gudri tās izmantot mācību satura apguvē.

8.oktobrī meistardarbnīcās skolotājiem būs iespēja iesaistīties sarunā par izmaiņām, kuras ievieš mainīgā vide, mācīšanās diferenciāciju saistībā ar skolotāja izvēlēto mācību procesa norisi, kā arī dalīties pieredzē ar savu praksi.

Jēkabpils 3. vidusskolas skolotājas Ilona Bičole un Ligita Ozoliņa dalīsies pieredzē ar reālo dzīvi saistīta mācību satura apguves dažādiem paņēmieniem, bet Jēkabpils Valsts ģimnāzijas skolotājas Sandra Saksone un Leontīna Vizule stāstīs par skolēnu uzmanības noturības un radošuma veicināšanu atkārtošanas procesā mācību gada pēdējās stundās. Tāpat skolotājiem būs iespēja piedalīties Learn IT darbinieču Lindas Sinkas un Elīnas Igelandes vadītajās robotikas nodarbībās un sarunā ar Airu Kumerdanku (LU) par diferenciāciju mācību procesā.

Informāciju sagatavoja:
Ilona Bičole
Jēkabpils 3. vidusskolas skolotāja

Atstājiet komentāru