2024.gada 8. maijs

Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Dzīvnieku patversmes telts Miķeļdienas gadatirgū gūst iedzīvotāju atsaucību

Dzīvnieku patversmes telts Miķeļdienas gadatirgū gūst iedzīvotāju atsaucību

Šogad pirmo reizi Miķeļdienas gadatirgū, kas 25. septembrī notika Jēkabpilī, tika prezentēta arī Jēkabpils Dzīvnieku patversme.

Ar Jēkabpils dzīvnieku patversmes darbu un iemītniekiem iedzīvotāji varēja iepazīties īpaši izveidotā teltī, kur bija iespēja aplūkot dzīvnieku patversmes kaķus, īpašo viesi Vācu aitu šķirnes suni Džefersonu, patversmē mītošo dzīvnieku fotogrāfijas, plakātus ar cilvēkiem, kuri savu mājdzīvnieku paņēmuši no dzīvnieku patversmes. Šajā teltī bērni varēja iesaistīties radošajās darbnīcās, veidot no plastilīna dzīvnieku paradīzi un gleznas, kas tiks izvietotas Jēkabpils dzīvnieku patversmē, kā arī apgleznot sejiņas. Patversmes teltī iedzīvotājiem bija iespēja dzīvnieku patversmi atbalstīt arī ar ziedojumu.

Dzīvnieku patversmes telts darbības laikā Miķeļdienas gadatirgū mājas sev atrada 3 kaķi. Vēl daudzi iedzīvotāji interesējās par iespējām aplūkot citus patversmes iemītniekus, kā arī sniegt mājas kādam citam patversmes iemītniekam. Ziedojumos Jēkabpils Dzīvnieku patversme Miķeļdienas gadatirgus laikā saņēma 284 eiro. Savukārt informatīvas lapas par dzīvnieku patversmi saņēma 1000 Miķeļdienas tirgus apmeklētāji.

Jēkabpils dzīvnieku patversmes telts Miķeļdienas gadatirgū tiks uzstādīta, lai aktualizētu pamesto dzīvnieku problēmu, jo šobrīd salīdzinājumā ar vasaru ir trīskāršojies pamesto dzīvnieku skaits. Kā uzsver SIA “Jēkabpils pakalpojumi” valdes priekšsēdētājs Jānis Hauka, tradīcija ar Jēkabpils dzīvnieku patversmes telts uzstādīšanu Miķeļdienas gadatirgū tiks turpināta arī citus gadus, meklējot aizvien jaunus formātus, kā uzrunāt apmeklētājus.

Tiem, kuriem ir interese paņemt sev mājdzīvnieku no dzīvnieku patversmes, to var izdarīt dodoties uz Zvaigžņu ielu 1 a Jēkabpilī. Patversme apmeklētājiem darba dienās atvērta no plkst. 8.00 līdz 15.00, sestdien, svētdien no pl.9.00 līdz 12.00. Tālrunis uzziņām: 28342253. Pamestos dzīvniekus var aplūkot arī mājas lapā www.jekabpilspatversme.lv .Jēkabpils dzīvnieku patversmes iemītniekus iedzīvotāji var ņemt bez maksas vai par brīvi izvēlētu ziedojumu.

SIA “Jēkabpils pakalpojumi” saka paldies brīvprātīgajiem jauniešiem no biedrības “13. pirmdiena” un Jauniešu domes, kā arī informatīvajiem un citiem atbalstītājiem par palīdzību dzīvnieku patversmes telts darbības nodrošināšanā un reklamēšanā.

Informāciju sagatavoja:
Elīna Serkova

Jēkabpils pilsētas pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru