2024.gada 9. maijs

Einārs, Ervīns, Klāvs

Jēkabpilī varētu atjaunot Krustpils pils korpusu un stadiona skrejceliņu

Jēkabpilī varētu atjaunot Krustpils pils korpusu un stadiona skrejceliņu

25.augusta Jēkabpils pilsētas domes sēdē deputāti atbalstīja lēmumprojektus par piedalīšanos divos pārrobežu projektos.
Jēkabpils pilsētas dome nolēma atbalstīt un piedalīties kā vadošajam partnerim projektā “Kultūras mantojuma objektu pakalpojumu attīstība Jēkabpilī un Rokišķos”. Šī gada 5.augustā sadarbībā ar Rokišķu rajona pašvaldību tika iesniegts projekta iesniegums “Kultūras mantojuma objektu pakalpojumu attīstība Jēkabpilī un Rokišķos” Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmā 2014.-2020.gadam. Projekta mērķis ir attīstīt Latvijas un Lietuvas kopīgu kultūrvēsturisko tūrisma piedāvājumu, mazinot tūrisma sezonalitāti un palielinot tūristu skaitu par 5 %.

Projekta apstiprināšanas gadījumā pašvaldībai jānodrošina projektam nepieciešamo līdzfinansējumu pašvaldības budžetā vai ņemot aizņēmumu Valsts kasē – 2017.gadā – 77 883,53 euro apjomā. Ja projektu apstiprinās, Jēkabpils pilsētas pašvaldībā tiks veikta Krustpils pils C korpusa renovācija, radīti jauni pakalpojumi tūristiem – izveidota ekspozīcija un rīkotas nodarbības apmeklētājiem par ēšanas tradīcijām un ēdieniem muižas laikā Krustpilī, kā arī iegādāts aprīkojums pakalpojumu attīstībai. Projekta īstenošana plānota no 2017.gada 20.marta līdz 2018.gada 20.decembrim.

25.augusta Jēkabpils pilsētas domes sēdē pieņēma arī lēmumu atbalstīt un piedalīties kā partnerim projektā “Veselīgi ir stilīgi!”. Projekta apstiprināšanas gadījumā pašvaldībai jānodrošina projektam nepieciešamais līdzfinansējums pašvaldības budžetā vai ņemot aizņēmumu Valsts kasē – 2017.gadā – 33 570,37 euro apjomā.

Sadarbībā ar Jonavas rajona pašvaldību šī gada 5.augustā tika iesniegts projekta iesniegums “Veselīgi ir stilīgi!” Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmā 2014.-2020.gadam. Projekta mērķis ir veicināt mērķa grupu integrāciju sabiedriskajā dzīvē, uzlabojot iespējas piedalīties dažādās sporta aktivitātēs, veicinot veselīgu dzīvesveidu, uzlabojot publisko sporta infrastruktūru, dažādojot brīvā laika pavadīšanas iespējas un organizējot dažādus pasākumus Jonavā un Jēkabpilī. Projekta vadošais partneris ir Jonavas rajona pašvaldība. Ja projektu apstiprinās, Jēkabpils pilsētas pašvaldībā tiks veikta stadiona skrejceliņa atjaunošana un sporta aprīkojuma un inventāra iegāde, kā arī tiks organizēti dažādi pasākumi dažādām mērķa grupām. Projekta īstenošana plānota no 2017.gada 1.februāra līdz 2018.gada 31.jūlijam. Projekta kopējā summa ir 540 555,51 euro. Jēkabpils pilsētas pašvaldības daļa ir 223 802,45 euro no kuriem ERAF (85%) – 190 232,08 euro un pašvaldības līdzfinansējums 33 570,37 euro.

A.Sleže

Jēkabpils pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru