2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Uzņemti pirmie kadri filmai “Latvija man sirdī” par Māru Grīnbergu (FOTO)

Uzņemti pirmie kadri filmai “Latvija man sirdī” par Māru Grīnbergu (FOTO)

Sācies darbs pie dokumentālās filmas “Latvija man sirdī” par Māru Grīnbergu un jau uzņemti pirmie kadri viņas dzimtajā pilsētā – Talsos.

Radošā grupa, viesojoties Talsos apmeklēja Mārai tuvas un pazīstamas vietas – viņas dzimto māju un bērnības pagalmu, daudzstāvu namu, kur aizritēja viņas jaunība, skolu, kurā Māra macījās, izstaigāja Talsu ieliņas, kur viņai pazīstama ikkatra pēda, satikās ar cilvēku, kas pazina Māru bērnībā un jaunībā.

“Ziemas spelgonī no mums mūžībā aizgāja žurnāliste un Latvijas patriote Māra Grīnberga. Iet laiks, bet smeldze paliek... Lai saglabātu Māras pausto domu un attieksmi par savu Dzimteni, radās ideja to iemūžināt filmā „Latvija man sirdī”, kur atklātu Māru kā daudzšķautņainu personību, kas līdz galam nevienmēr bija saprasta. Māras darba gadi pagāja likteņupes krastos, bet visa dzīve bija kā Daugavas loki,” saka filmas režisore Inga Nestere.

Viņa piebilst, ka filmas tapšanu finansiāli atbalsta: Jēkabpils pilsētas dome, Krustpils novada pašvaldība, Viesītes novada pašvaldība, Jēkabpils novada pašvaldība, kafejnīca „Sakura” (personīgi Arimanda Rode) un z/s „Vīnkalni” (personīgi Andris Felss).

Žurnālistikai Māra Grīnberga veltījusi vairāk nekā 30 darba gadu. Strādājusi laikrakstā "Jaunais Vēstnesis", Jēkabpils Radio1, "Brīvā Daugava", "Diena", Latvjas Radio, Atmodas gados veidoja laikrakstu "Augšzemes Atmoda".

Mārai Grīnbergai allaž bijušas svarīgas latviskās vērtības un Latvijas neatkarība. Viņa darbojās Tautas frontē, piedalījās barikādēs un Baltijas ceļā. Māra Grīnberga bija arī Jēkabpils Latviešu biedrības dibinātāja un vadītāja. Ikviens, kas viņu pazina, zināja, ka Māra mīl savu tēvuzemi.

Jau vēstīts, ka filmu par Māru Grīnbergu uzņem filmu producents SIA "Sī&Mī".

Foto: no arhīva un Kadri no filmas

Atstājiet komentāru