2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Par "Gada jēkabpiliešiem" šogad atzīti kultūras darbiniece Inta Ūbele un sportists Artjoms Soboļevs

Par "Gada jēkabpiliešiem" šogad atzīti kultūras darbiniece Inta Ūbele un sportists Artjoms Soboļevs

Pamatojoties uz Jēkabpils pilsētas pašvaldības apbalvojumu dibināšanas nolikumu, Apbalvojumu piešķiršanas komisija nolēmusi piešķirt pašvaldības apbalvojumu "Gada jēkabpilietis"Jēkabpils kultūras pārvaldes vadītājai, režisorei Intai Ūbelei un volejbolistam Artjomam Soboļevam.

Ūbele augstajam apbalvojumam izvirzīta par Jēkabpils Tautas teātra mākslinieciski augstvērtīgo sniegumu teātra 45.jubilejas gadā. Viņa ir devusi milzīgu ieguldījumu Jēkabpils kultūras dzīves kopšanā un kvalitātes celšanā ne tikai pēdējā gada laikā. Īpaši atzinīgi novērtēts Ūbeles ieguldījums teātra jomā. Jēkabpils Tautas teātri viņa vada jau 26 gadus, un 2016.gada pavasarī teātris svinēja savu 45 gadu jubileju, nedēļas laikā skatītājiem piedāvājot sešas izrādes. Viena no tām - Andrusa Kivirehka "Gaiši zilais vagons" - iekļuva Latvijas amatierteātru iestudējumu skates "Gada izrāde 2015" finālā, kurš notika Dailes teātrī Rīgā. Ūbele ir profesionāla režisore, kurai piemīt nepārspējama izpratne par izrādes struktūru un spēja aktieriem iemācīt aktiermākslu vēl augstākā kvalitātē.

Soboļevs ir Jēkabpils Valsts ģimnāzijas absolvents, kurš izvirzīts apbalvojumam par izciliem sasniegumiem mācībās un sportā. Par Soboļevu tika saņemti trīs pieteikumi apbalvojumam, kuros teikts, ka viņš ir ne tikai sabiedrisks, tolerants, draudzīgs un izpalīdzīgs, bet arī visās lietās precīzs un atbildīgs. Soboļevam ir izcili sasniegumi gan mācībās, gan sportā. Viņš ir veicinājis pilsētas atpazīstamību valstī. Par augstiem sasniegumiem mācībās Soboļevs apbalvots ar Ministru kabineta Goda rakstu un Jēkabpils Valsts ģimnāzijas Goda nozīmi. Spēlējot Jēkabpils volejbola komandā, viņš ir vairākkārt aizstāvējis Jēkabpils godu.

Apbalvojums "Gada jēkabpilietis" ik gadu tiek piešķirts ne vairāk kā divām fiziskām personām, kas devušas sevišķi nozīmīgu ieguldījumu Jēkabpils attīstībā un ieguvušas atzinību par savu darbu iedzīvotāju vidū. Augstais apbalvojums Ūbelei un Soboļevam tiks pasniegts Jēkabpils pilsētas svētkos 9.jūlijā.

Komentāri (0-2/2)

  • Guest
    02.07.2018 18:32
    Inta ūbele lieliska režisore un talantīgs cilvēks. Par jauno puisi nezinu , nevaru neko pateikt!
  • Ojārs
    02.07.2018 18:32
    Ūbele kā režisore pa pirmo, bet kā kultūras nodaļas vadītāja - nekāda.

Atstājiet komentāru