2024.gada 7. maijs

Henriete, Henrijs, Jete

Manas dvēseles logs

Manas dvēseles logs

12. maijā plkst. 18.00 Krustpils Vissvētās Trīsvienības Romas katoļu baznīcā notiks koncerts - "Manas dvēseles logs", tajā uzstāsies - mecosoprāns Baiba Renerte ( LNOB soliste,dzimusi Jēkabpilī) un ērģelniece Larisa Carjkova.
Mūziķes ir iestudējušās Sievietei veltītu dzejas, dziesmu un ērģeļmūzikas programmu, kura atspoguļo Sievietes dzīves gājumu un garīgos meklējumus..Esat laipni aicināti!

Koncertprogramma "Manas dvēseles logs" būs muzikāls ceļojums Sievietes pasaulē, sākot no viņas piedzimšanas līdz pat dzīves izskaņai. Koncertā skanēs pamatā komponistu-vīriešu skaņdarbi, kas mijoties ar autoru-sieviešu dzeju, ļaus pilnīgāk ielūkoties Sievietes pārdzīvojumiem bagātajā mūžā. Koncertprogramma atklās Sievietes dvēseles dziļākajos nostūrus, kā arī sekos līdzi Viņas dzīves līkločiem- priekiem, sirdsāpēm, mīlestībai un Dieva atklāsmei.

 

Manas dvēseles logs

 

Koncertprogramma “Manas dvēseles logs” būs muzikāls ceļojums Sievietes pasaulē, sākot no viņas piedzimšanas līdz pat dzīves izskaņai. Koncertā skanēs pamatā latviešu komponistu-vīriešu skaņdarbi, kas mijoties ar Zegmales autoru-sieviešu dzeju, ļaus pilnīgāk ielūkoties Sievietes pārdzīvojumiem bagātajā mūžā. Koncertprogramma atklās Sievietes dvēseles dziļākajos nostūrus, kā arī sekos līdzi Viņas dzīves līkločiem- priekiem, sirdsāpēm, mīlestībai un Dieva atklāsmei.

Piedzimšana.

Aivars Kalējs Tokāta Lai slava Dievam Ir un gods

Sieviete- Meita. Piedzimstot, Meitu apskauj mātes bezgalīgā mīlestība. Mīlestība, pateicība, uzmanība, cieņa, rūpes- tās ir īpašības, kuras māte dāvā savam bērnam, un tās ir īpašības, kuras māte ieaudzina savā bērnā.

P.Barisons “Mātei”.

Sieviete- Dieva bērns. Dievs Viņu mīl. Dievs Viņu sargā. Viņa zina, ka ir, uz ko paļauties, ka ir pie kā vērsties. Ticība ļauj Viņai sajust Dieva mīlestību un tuvumu. Viņa tic.

Bruno Skulte “Ticība”.

Sieviete un Grūtsirdība. Cilvēks top stiprs caur ciešanām, caur pārbaudījumiem, caur asarām un raizēm. Viss reiz beidzas un viss reiz sākas no jauna… Ir tikai jātic!

Lūcija Garūta Meditācija

Sieviete un Mīlestība. Ja Dieva griba ir, lai divi ceļi krustotos, ja Viņa varā ir, lai divas dvēseles satiktos un viena otru sauktu par savējo, tad nav nekā svētāka par Mīlestību.

Lūcija Garūta “Svētā mīla”

Sieviete un Vīrietis. Un tad pienāk īstais brīdis, īstais laiks. Sirds paceļas līdz putna lidojuma augstumiem un nav nekā svarīgāka šajā pasaulē par Mīlestību.

Roberts Šūmanis “Veltījums”

Sieviete un Bērns. Tas augstākais no visiem Dieva plāniem, kas vien var sasniegt Cilvēku, ir turpinājums. Ir tik daudz domu, vārdu, jūtu, ko dot var tikai Bērns. Ko dot var tikai Bērnam.

Arvīds Žilinskis “Šūpļa dziesma”

 

Sieviete un Laime. Kad dzīves novakars sāk spēlēt ēnu teātri un rādīt tēlus no aizgājušām dienām, kad rožu ziedlapiņas sabirst smalkos ziedu mākoņos un izplēn saules rieta staros, Viņa smaida.

Jēkabs Mediņš “Rožu uguns”

Sieviete un Dievs. Un visu dzīvi Viņu pavada un sargā, mīl un vada Dievs. Kad domas maldās, prāts kad mutuļo, kad dzīves gadalaiki mainās, Viņš vienmēr blakus ir un būs.

Ēriks Ešenvalds “O Salutaris Hostia

Rihards Dubra “Beata es, Virgo Maria”.

 

 

 

 

 

Ārija Elksne- dzejas krājums "Lūgums"

(izdots 2005.gadā apgādā "Jumava")

Aspazija-dzejas krājumi "Dvēseles ceļojums", "Saulainais stūrītis" - konkrētie dzejoļi ir apkopoti Zvaigznes ABC 2000.gada krājumā "Aspazijas dzejas izlase"

Un Annas Brigaderes dzeja ir ņemta no Latviešu dzejas antoloģijas, izdevniecība "Liesma", 1972.gads

 

 

 

Atstājiet komentāru