2024.gada 30. aprīlis

Alta, Liāna, Lilija

Jēkabpilī pilsētas svētkus svinēs 9.jūlijā

Jēkabpilī pilsētas svētkus svinēs 9.jūlijā

Jēkabpilī pilsētas svētkos šogad apkopos Zīlānu ielas stāstus, notiks Kino dārza svētki, Lustes Sēļu sētā, amatnieku gadatirgus, koncerti, svētku gājiens, lielkoncerts ar Intara Busuļa piedalīšanos un svētku uguņošanas šovs.

Sarunā ar Radio1.lv Jēkabpils pilsētas Kultūras pārvaldes vadītāja Inta Ūbele sacīja, ka Jēkabpils pilsētas svētku kulminācijas diena būs 9.jūlijs. Taču pilsētas svētkus ieskandinās jau 2.jūlijā ar Zīlānu ielas stāstiem. Tos pētīs un apkopos Jēkabpils pilsētas bibliotēka, turpinot pērn iesākto tradīciju, kad tika apkopoti Dzintarzemes stāsti. Jēkabpils pilsētas bibliotēkas savāktie materiāli par Zīlānu ielas stāstiem būs skatāmi izstādē.

7.jūlijā notiks Kino Mītnes dārza svētki. Inta Ūbele sacīja, ka programma šiem svētkiem jau ir izveidota un drīzumā tiks publiskota.

8.jūlijā Jēkabpils pilsētas svētkus ieskandinās jau tradicionālies festivāls Sēļu sētā “Lustes Jēkabpilī”. Tajā pulcēsies mūziķi no visām trim Baltijas valstīm.

9.jūlijs būs pilsētas svētku kulminācijas diena, kas iesāksies ar rīta dievkalpojumu, kurā kalpos visu pilsētas draudžu mācītāji. Paredzams, ka tas šogad varētu norisināties Svēta gara klostera baznīcā, taču šis jautājums vēl jāsaskaņo. 9.jūlijā paredzētas arī citas rīta aktivitātes – makšķerēšanas sacensības un velobrauciens.

Brīvības ielā darbosies amatnieku gadatirgus, Vecpilsētas laukumā no pulksten 11.00-16.00 notiks koncerti, darbosies cilvēki, kas iepazīstinās ar tirgus precēm, tiks veidota mazākumtautību biedrību kultūras sēta, savukārt Kena parkā šajā laikā notiks bērniem vēltīti pasākumi.

No pulksten 16.00 līdz 18.00 būs neliels pārtraukums, savukārt pulksten 18.00 sāksies Jēkabpils pilsētas svētku gājiens, kurā aicināti piedalīties visi jēkabpilieši – iestādes, uzņēmumi, biedrības, draugu grupas, ikviens, kas vēlas atraktīvi sevi prezentēt. Pēc gājiena sāksies svētku lielkoncerts, kas noslēgsies ar Intara Busuļa uzstāšanos. Pēc tam, pulksten 23.00, sekos svētku uguņošanas šovs. Pēc tā – naktsballe Vecpilsētas laukumā.

Inta Ūbele piebilda, ka drīzumā tiks publiskota Jēkabpils pilsētas svētku detalizēta programma.

Komentāri (0-3/3)

  • Axel
    02.07.2018 18:32
    Varbūt arī ceļu sataisīs zīlānu ielā?? Tur ceļi laikam jau no 1990 gada nav taisīti. Kāda jēga maksāt ceļa nodokli!???
  • Ojārs
    02.07.2018 18:32
    Salabos, sataisīs un pēc tam iedzimtie urlas no Ķieģeļu ielas nedēļas laikā visu salauzīs un izdemolēs.
  • IvetaR
    02.07.2018 18:32
    Tāds ieteikums.Kāpēc nevarētu pilsētas svētkus reiz svinēt Ķieģeļu ielas rajonā.Pilsētas saimnieki varētu beidzot sakopt rajonu,saremontēt,pieremontēt un vispār parādīt viesiem un iedzimtajiem arī to Jēkabpils daļu,kuru parasti cenšas noslēpt citu acīm.

Atstājiet komentāru