2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

„Ceturtdiena pilī”- Gardēžu pēcpusdiena

„Ceturtdiena pilī”- Gardēžu pēcpusdiena

28. aprīlī plkst. 18.00 Krustpils pilī aicinām uz ikmēneša pasākumu ciklu „Ceturtdiena pilī”- gardēžu pēcpusdienu.

Krustpils pils īpašnieki baroni fon Korfi no paaudzes paaudzē bijuši lieli siera pazinēji un cienītāji. Baronu viesi nereti tika cienāti ar sieriem no visām pasaules malām, pārvēršot siera baudīšanu par aizraujošu izklaidi.

Vai Jūs zinājāt, ka siers tiek uzskatīts par senāko pārtikas produktu, kura pirmsākumus var izsekot līdz pat seno šumeru civilizācijai. Domājams, tas tika atklāts nejauši – piens uzglabājoties tarbā, darinātā no aitas kuņģa, vairāku dienu garumā, siltumā, kratoties un sulojoties, veidoja siera kunkuļus. Mūsdienās ir zināmas vairāk nekā divi tūkstoši dažādu siera šķirņu. Siers ir unikāls ar to, ka pasaulē nav atrodams tāds cilvēks, kuram negaršotu siers, ja tāds ir, tad viņš nav atradis savu īsto siera šķirni.

28. aprīlī plkst. 18.00 aicinām uz Krustpils pils Marmora zāli, lai jauki pavadītu ceturtdienas vakaru un nodotos dažādo siera šķirņu baudīšanai. Pasākuma laikā dzirdēsiet stāstu par fon Korfu ģimenes iecienītākajiem sieriem un vakara gaitā Jums būs dota iespēja viņus izbaudīt.

Dalības maksa pasākumā 5.00 eiro.

Dalība pasākumā tikai ar iepriekšēju pieteikšanos pa tālr. 65221042.

 

Vineta Grigorjeva

Jēkabpils Vēstures muzeja

Komunikāciju nodaļas vadītājas p.i.

Atstājiet komentāru