2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

„Mēs dienu krāsojam!”

„Mēs dienu krāsojam!”

Jēkabpils radošajiem, mākslā erudītajiem bērniem un pedagogiem 18. aprīlis bija īpaša diena. Jēkabpils Bērnu un jauniešu centrā teju visas dienas garumā notika koša, aktīva rosība, visapkārt savas zināšanas spilgti demonstrēja un pārbaudīja, prieku radīja trīs brīnišķīgas, kolorītas un erudītas komandas: Jēkabpils pamatskolas „Jautrās krāsiņas” un skolotāja Rita Dišlere, Jēkabpils 3. vidusskolas „Krāsaini sapņi” un skolotāja Mārīte Viļuma, kā arī Jēkabpils Bērnu un jauniešu centra „ABRAKADABRA”, skolotāja Anda Ozoliņa-Krūmiņa un Inga Kovaļevska. 18. aprīlis bija diena, kad Jēkabpils Bērnu un jauniešu centrā notika pirmā Jēkabpils pilsētas skolu 1.-4. klašu mākslas diena „Mēs dienu krāsojam!”

Mākslas dienas ietvaros bērniem un skolotājiem bija jāpārvar vairākus gan teorētiskus, gan praktiskus, nopietnus un rotaļīgus pārbaudījumus. Dienas pirmajā pusē notika mākslas dienas erudīts, kura laikā bērniem bija jāatpazīst gan viena no pasaulē zināmākā grafiti mākslinieka Banksy devumu, gan pasaulslaveno Leonardo da Vinči „Monu Lisu” un mūsu Margaritas Stārastes „Zīļuku”, gan dažādus materiālus, no kuriem mākslinieki veido mākslas darbus, piemēram, ģipsis, granīts, ogle, stikls. Tāpat bērni veica jautro krāsu stafeti, spēlēja mākslas „ALIAS”, „No ½ vārda” un veica citus uzdevumus. Erudīts noslēdzās ar sajūtu „gribi tici-gribi netici”, jo notika visskaistākais - uzvarēja Draudzība, visi dalībnieki ieguva absolūti vienādu punktu skaitu, balvās saņemot piešķirtos titulus, konfekšu tūtas un simboliskas dāvaniņas no pasākuma organizatoriem – Jēkabpils Bērnu un jauniešu centra.

Pēcpusdienā tika dots starts praktiskām nodarbībām. Bērnu un jauniešu centra lielajā zālē tika izkārtoti dažnedažādu lielumu akmeņi, kuri ar bērnu un skolotāju otas triepieniem pusotras stundas laikā pārtapa par personību ieguvušām bizbizmārītēm, kuras katra tapa ļoti īpaša un neatkārtojama. Šīs mārītes būs kā devums Bērnu un jauniešu centram, jo turpmāk bērni šos darbus ikdienā varēs aplūkot tā teritorijā, kur katrai tiks rasta mājvieta.

Pēc bizbizmārīšu radīšanas uzsākām mākslas dienas noslēdzošo daļu, kas tika pavadīta gandrīz 30 kilometrus attālajā Staburagā. Staburagā mākslas dienas dalībnieki darbojās Diānas pinumu darbnīcā, kur katrs no klūgām un diega izveidoja sev vēja zvanus, kā arī veica pastaigu Vīgantes parkā, pa ceļam aplūkojot izstādi Staburaga Saietu namā un aizdevās līdz S.Vasiļjeva „Dieva ausij” un zudušajai, teiksmainajai Staburaga klintij.

Liels paldies par radošu darbošanos, kopīgi krāsoto dienu, brīnišķīgu piedzīvojumu „Jautrajām krāsiņām”, „ABRAKADABRAI”, „Krāsainajiem sapņiem” un skolotājai Ritai Dišlerei, Mārītei Viļumai, Andai Ozoliņai-Krūmiņai un Ingai Kovaļevskai! Tāpat liels paldies Jēkabpils 2. vidusskolas audzēknei Viktorijai Daniļenko un Valērijai Rudikinai par līdzdalību un palīdzību pasākuma norises laikā!

Lai arī turpmāk daudz radoši veiksmīgu izdošanos un kopīgi radītu svētku sev un citiem!

Informāciju sagatavoja:

Alise Kļaviņa

Jēkabpils Bērnu un jauniešu centra vizuālās, vides,  jaunatnes lietu izglītības metodiķe

Tālr.: +371 26013153

E-pasts: klavina.alise@gmail.com

Atstājiet komentāru