2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Šodien notiks Zinovijas Zimovas grāmatas "Jēkabpils vecticībnieki" atvēršanas svētki

Šodien notiks Zinovijas Zimovas grāmatas "Jēkabpils vecticībnieki" atvēršanas svētki

Zinovijas Zimovas grāmatas "Jēkabpils vecticībnieki" pārlapošana notiks Jēkabpils Tautas nama Baltajā zālē 29. janvārī plkst. 17.00.

Novadpētniece, vēstures skolotāja Zinovija Zimova nupat klājā nākušo apjomīgo pētījumu par Jēkabpils vecticībniekiem veltījusi tēvu un vectēvu piemiņai. Grāmatas ievadā autore raksta: “Mazās pilsētiņas pirmo apmetnieku 3 vai 4 pēdējo paaudžu vārdi, senais lūgšanu nams, kas bija viņu garīgās un sabiedriskās dzīves centrs, kopējās rūpes un raizes, senās tradīcijas un iekārta, ko aizvien vairāk izklīdināja 20. gadsimta vētras – to visu ar drukātu vārdu palīdzību vēl varam atstāt par atmiņu 21. gadsimta paaudzei.”

2003. gadā krievu valodā publicētais pētījums, papildināts un tulkots latviešu valodā tagad lasāms grāmatā abās valodās. Tajā uzzinām par vecticībnieku prasmi saglabāt savu valodu, ticību, garīgo mantojumu, par tradīcijām un sadzīves īpatnībām, vairāk nekā 300 gadu dzīvojot un strādājot blakus citu tautību un ticību cilvēkiem Jēkabpilī.

Pasākumā ieskatīsimies grāmatas fotoalbumā, ieklausīsimies grāmatas lasījumos latviešu un krievu valodā. Aicinām piedalīties visus, kurus interesē pilsētas vēsture un vecticībnieku kultūra. Pasākumu organizē Jēkabpils pilsētas bibliotēka.

Grāmatas izdošanu finansēja Jēkabpils pašvaldība, savukārt par grāmatas sagatavošanu, ciešā sadarbībā ar autori, rūpējās Jēkabpils pilsētas bibliotēka. Grāmatu ikviens interesents var iegādāties Jēkabpils Tūrisma informācijas centrā, Brīvības ielā 140/142. Grāmatas cena- 10,74 eiro. Par grāmatu var norēķināties tikai skaidrā naudā. Tuvākajā laikā grāmatu būs iespējams iegādāties arī Jēkabpils pilsētas grāmatnīcās.

Atstājiet komentāru