2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

FOTOREPORTĀŽA: Jēkabpils Galvenajā bibliotēkā tikšanās ar dzejnieku Aivaru Kalnieti

FOTOREPORTĀŽA: Jēkabpils Galvenajā bibliotēkā tikšanās ar dzejnieku Aivaru Kalnieti

Ceturtdien, 10.decembrī Jēkabpils Galvenajā bibliotēkā notika tikšanās ar dzejnieku Aivaru Kalnieti un tika atklāta Jēkabpils Mākslas skolas audzēkņu zīmējumu izstāde – ilustrācijas Aivara Kalnieša dzejolim “Kā sauc, tā atskan”. Dzejolis veltīts Jēkabpilij.

 

Pasākums noritēja neformālā gaisotnē, pie tējas tases un piparkūkām. Dzejnieks Aivars Kalnietis lasīja savus dzejoļus, savukārt bērni stāstīja kā tapuši zīmējumi. Pasākumā piedalījās interešu apvienības “Literāts” dalībniece, rakstniece, dzejniece Ligita Ābolniece. Viņa dalījās atmiņās par kopīgo darbošanos ar Aivaru Kalnieti “Literātā”.

 

Noslēgumā katrs zīmējumu autors no dzejnieka saņēma pateicību un mazu dāvaniņu. Tāpat arī bērni un Aivars Kalnietis apmainījās Ziemassvētku sveicieniem. Bērni novēlējumus rakstīja uz krāsainiem aplikāciju papīra apļiem, pēc tam tie tika piestiprināti papīra eglītē, ko dzejnieks, kā jauku atmiņu par tikšanos, paņēma sev līdzi. Savukārt bērniem rakstīto novēlējumu uz eglītes, dzejnieks glabāšanā nodeva Jēkabpils Mākslas skolas direktoram Ziedonim Bārbalam.

 

Aivars Kalnietis šobrīd dzīvo un strādā Rīgā, bet savulaik viņš bija jēkabpilietis, aktīvi darbojās interešu apvienībā “Literāts”, kā arī kādu laiku strādāja vietējā laikrakstā “Jaunais Vēstnesis”. Aivars Kalnietis galvenokārt raksta bērnu dzeju.

 

Atstājiet komentāru