2024.gada 8. maijs

Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Jēkabpilī ar koncertu uz plostiem Daugavā ieskandinās vasaras saulgriežus

Jēkabpilī ar koncertu uz plostiem Daugavā ieskandinās vasaras saulgriežus

Jau ceturto gadu pēc kārtas Jēkabpilī ar koncertu uz plostiem Daugavā iepretim Vecpilsētas laukumam ieskandinās vasaras saulgriežus. 20.jūnijā plkst.20.00 tur koncertēs “Laimas Muzykanti”.


“Laimas Muzykanti” ir etnoroka grupa no Daugavpils. Grupa dibināta 1995. gada oktobrī, Daugavpils Universitātē un sākotnēji bija “Studentu Deju ansambļa Laima” pavadošā folkloras kopa. Kopā ar dažiem domubiedriem grupu izveidoja un kopš tā laika vada Latvijā pazīstams multinstrumentālists, folklorists, komponists un dzejnieks Artūrs Uškāns.


Grupas repertuārs tiek balstīts uz latgaliešu un latviešu tautasdziesmām. Tajā dzirdami tradicionāli latviešu tautas mūzikas instrumenti, kuru skanējumam klāt nāk rokmūzikai raksturīgi aranžējumi. Grupas muzicēšanas stils, katrā ziņā, nav viendabīgs, taču tādas ir arī tautasdziesmas – rakstura un satura ziņā neviendabīgas.


Etnoroka grupa kopā ar daudziem Latvijā pazīstamiem mūziķiem piedalījusies vairāku albumu ierakstos, kā arī izdevusi savus ierakstus.
Koncertam Jēkabpilī “Laimas Muzykanti” sagatavojuši īpašu saulgriežu programmu. Skanēs dziesmas gan latviski, gan latgaliski.


Kā ierasts – koncerts apmeklētājiem pieejams bez maksas. Iesakām nodrošināties ar pretodu līdzekļiem un apģērbu, kas piemērots notikuma baudīšanai upes krastā.

Komentāri (0-2/2)

  • !!!
    02.07.2018 18:23
    Parūpējaties, lūdzu, par apskaņošanu, lai var dzirdēt arī tālāk no plostiem!
  • Viola
    02.07.2018 18:23
    Vai 23.06.mums jēcenē nebūs Līgo pasăkums saliņā?

Atstājiet komentāru