2024.gada 7. maijs

Henriete, Henrijs, Jete

Emīlijas dienā piešķir nominācijas un rīko „rabarberu kaujas” (FOTO)

Emīlijas dienā piešķir nominācijas un rīko „rabarberu kaujas” (FOTO)

Pagājušonedēļ piektdienas pēcpusdienā Jēkabpils pilsētas bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas ēkas pagalmā skanēja mūzika, aplausi un pa kādam atmiņu stāstam. Bibliotēkas darbinieki kopā ar bijušajiem kolēģiem un lasītājiem jau ceturto reizi atzīmēja Emīlijas dienu (nosaukums radies, godinot pirmo bibliotēkas vadītāju Emīliju Grāmatnieci).


Bibliotēkas ārštata padomnieks Andrejs Mihalovskis atcerējās savu pirmo bērnības piedzīvojumu bibliotēkā – paņēmis uz mājām skaistu bilžu grāmatu un atjēdzies, kad nodošanas termiņš bijis nokavēts par vienu dienu, bet bailes bijušas tik lielas, ka nav varējis saņemties grāmatu aiznest vēl dažas nedēļas, tad nu beigās izlīdzējis draugs un atdevis arī Andreja grāmatu. Tolaik visi bijuši čakli lasītāji, mainījušies ar izlasītajām grāmatām. Pašam mīļākie bijuši franču rakstnieku Marsela Allena un Pjēra Suvestra romāni par Fantomasu, arī angļu rakstnieka Vollesa darbi.


Bibliotēkas vadītāja Renāte Lenša piebilda, ka nekas nav mainījies, arī tagad ir daudz čaklu un zinātkāru lasītāju, un ir arī tādi, kuriem grāmatas aizmirstas nodot, vienīgi bailes par pārkāpumu gan laikam esot mazākas...


Ar aplausiem tika sumināti bibliotēkas pastāvīgie lasītāji, kuriem piešķirtas nominācijas. Apliecinājumu „Uzticīgākais lasītājs” – saņēma Velta Zambrāne, kuras lasītājas stāžs skaitāms 50 gadu garumā, par „Vienmēr atvērtu jaunajam” tika atzīta Ira Plaude, bet par „Mērķtiecīgāko interneta apmeklētāju” – Gunta Mačulāne. Nomināciju „Ģimene bibliotēkā” saņēma Grozu ģimene, par „Labvēlīgāko lasītāju” kļuva Mārīte Cakule. Nominācija „Stilīgs un lasošs” tika piešķirta diviem lasītājiem - Kārlim Klišānam un Nadīnai Pauperei. Nomināciju „Čaklākais Bērnu žūrijas eksperts” saņēma Līva Mitre, „Viscentīgākais lasītājs” – Jēkabs Groza, „Labākais palīgs pasākumu organizēšanā” – Evija Fišere, „Lielākā lasītprieka veicinātāja” – Edīte Zubkeviča, „Visjaunākais lasītājs” – Loreta Rozenberga.


Balvas saņēma arī Bērnu literatūras nodaļas organizēto konkursu uzvarētāji. Visaugstākās grāmatu grēdas bija izlasījuši Linda Ģeidāne, Dāvis Belostockis un Evelīna Stalīdzāne, bet konkursā „Iepazīsti Eiropu” zinošākie izrādījušies Marina Buhaņeca, Jēkabs Groza un Markuss Jakovels.


Azartiski un ar ieinteresētību klātesošie iesaistījās pasākuma vadītāju organizētajās jautājumu – atbilžu krustugunīs. Katra pareiza atbilde tika apbalvota ar leknu rabarberu, tā ka vienam otram erudītam mājās sanāca liels rabarberu ķīseļa katls. Mūzikas baudījumu pasākumam nodrošināja Romualds Kielbickis, kurš sevi nodēvēja par akordeonholiķi un teicās akordeonu mīlam vairāk nekā savu sievu, jo tas nekad nestrīdas pretī.

 

Valda Priekule,
Projektu koordiantore

 

Emilija1

Atstājiet komentāru