2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

PVD: "Kretingos maistas" pārkāpumi konstatēti 11 pašvaldībās, arī Jēkabpilī

PVD: "Kretingos maistas" pārkāpumi konstatēti 11 pašvaldībās, arī Jēkabpilī

Ēdināšanas pakalpojumu sniedzēja "Kretingos maistas" pārkāpumi konstatēti 11 pašvaldībās, arī Jēkabpilī, informē Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) pārstāve Anna Joffe.

 

Viņa pavēstīja, ka uzņēmums nestrādājot pēc apstiprinātām un ar izglītības iestādi saskaņotām ēdienkartēm, tā vietā paredzētos ēdienu nomainot pret citiem.

 

Šādi pārkāpumi konstatēti ēdināšanas iestādēs, kuras atrodas Alojas, Cēsu, Siguldas, Kocēnu, Jēkabpils, Smiltenes, Inčukalna, Mazsalacas, Priekuļu, Jaunpiebalgas un Burtnieku novados un kur skolu ēdināšanas pakalpojumus sniedz "Kretingos maistas".

 

Joffe norādīja, ka atsevišķās skolās šogad nav piegādāts siers, biezpiens, cūkgaļa, augļi, kaut gan tie ēdienkartēs paredzēti. Gaļas ēdienu gatavošanai izmanto galvenokārt saldētu vistas gaļu, arī piegādāto dārzeņu sortiments ir vienveidīgs un to kvalitāte ir neatbilstoša.

 

Ņemot vērā to, ka ēdieni tiek mainīti, skolēniem nav nodrošināts sabalansēts, daudzveidīgs uzturs un netiek ievērota noteiktā komplekso pusdienu enerģētiskā un uztura vērtība, skaidroja Joffe.

 

Par iegādāto produktu atbilstību iepirkuma līgumā noteiktajam atbildīga ir izglītības iestādes vadība. PVD trīs reizes gadā veic izglītības iestāžu ēdināšanas uzņēmumu pārbaudes, kā arī pārbaudes notiek, ja tiek saņemtas sūdzības. Ierodoties pārbaudēs izglītības iestāžu ēdināšanas uzņēmumos, PVD par to informē skolu vadību un aicina piedalīties pārbaudē, informēja pārstāve.

 

Jau vēstīts, ka Sigulda novada dome otrdien nolēmusi vienpusēji lauzt līgumu par skolēnu ēdināšanu ar uzņēmumu "Kretingos maistas". Lēmums pieņemts, jo dome saņēmusi informāciju par pārkāpumiem skolēnu ēdināšanā. Šā gada aprīļa sākuma Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) pārbaudes laikā Siguldas novada izglītības iestāžu ēdnīcās konstatēti vairāki būtiski pārkāpumi. PVD uzsācis administratīvo lietvedību pret uzņēmumu.

 

Tāpat vēstīts, ka Siguldas novada pašvaldības lēmums par līguma laušanu uzņēmumam "Kretingos maistas" esot bijis pilnīgi negaidīts, jo, pēc uzņēmuma domām, būtiski pārkāpumi neesot konstatēti, aģentūrai BNS pavēstīja "Kretingos maistas" Latvijas filiāles direktore Laima Grigaitiene. Viņa norādīja, ka vietējais pārtikas un veterinārais dienests, kā arī citas valsts institūcijas pastāvīgi pārbauda darbību, tomēr būtiski pārkāpumi neesot konstatēti.

 

Materiāls tapis sadarbībā ar BNS

Komentāri (0-2/2)

  • B
    02.07.2018 18:23
    Taisnība jau Tev ir. Bet saproti: nu nedarīs tas ēdnīcas vadītājs pret uznēmuma politiku, ja algu saņem no šī uzņēmuma. Nu negrib neviens runāt pretī savam priekšniekam, lai arī tam rīcība greiza. Tā es domāju.
  • Es domaju
    02.07.2018 18:23
    Ednicas vaditaji vainigi pie ta, kadus vini pienem produktus,nevis priekshnieks no Rigas brauc pieniemt.Un ari vaditajs redz ko dod skolniekiem uz galda

Atstājiet komentāru