2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jauniešu deju kolektīvam „Delveri” - 15

Jauniešu deju kolektīvam „Delveri” - 15

Kājas jau iesildītas, apgūtas jaunas dejas un noskaņojums arvien uzlabojas, jo šajā pavasarī kolektīvam "Delveri" priekšā liels notikums - tuvojas 15 gadu jubilejas koncerts.

 

Šo piepildīto gadu laikā dejotāji pierādījuši savu uzticību un lielo mīlestību pret deju. Lai arī kolektīvu papildinājuši jauni dejotāji, joprojām dejas ritmā lec arī pieredzes bagātie delverpuiši un delvermeitas, kas šajā kolektīvā sākuši dejot jau pirms krietna laika. Viņi turpina ar deju vīrusu aplipināt arvien jaunus dejotājus. Par to pateicamies arī enerģiskajai kolektīva vadītājai Ingrīdai Feldmanei un koncertmeistarei Ilzei Korsakai. Tieši viņas katru sestdienu rosina dejotājus atgriezties dzimtajā pilsētā un skaisti pavadīt vakaru.


Delverīgums dejotājos iemājojis līdz sirds dziļumiem, kolektīvu īpaši raksturo dzīvesprieks, jauneklīgums un dzirkstelīte, ar ko kolektīvs vienmēr spēj patiesi saviļņot un atdzīvināt jebkuru skatītāju tā, ka arī viņiem rodas vēlēšanās lēkt vienā ritmā ar dejotājiem.


Jubilejas koncertā pie „Delveriem” ciemos brauks arī citi tautas deju mīļotāji, kam sirds sitas vienā ritmā ar dejas soli, - deju kopas „Zalktis” dejotāji, Swedbank vidējās paaudzes deju kolektīvs no Rīgas un „Ūsiņš” no Salaspils. Pirmoreiz ciemos gaidīsim jauniegūtos draugus no Ventspils - jauniešu deju kolektīvu „Strautuguns”.


Ar lielu nepacietību gaidām šo dienu un aicinām ne tikai bijušos „Delveru” dejotājus un līdzjutējus, bet arī visus jēkabpiliešus un citus interesentus uz pavasarīgu svētku koncertu „Savu prieku izdejot!” 18.aprīļa vakarā plkst. 17.00 Krustpils Kultūras namā! Uz tikšanos!

 

Līga Dzene,
deju kolektīva „Delveri” dalībniece

Atstājiet komentāru