2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Latvijā pirmā Dziesmu un deju svētku deju kolektīvu atlases skate – Jēkabpilī

Latvijā pirmā Dziesmu un deju svētku deju kolektīvu atlases skate – Jēkabpilī

Šodien Krustpils kultūras namā notiek XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku skolu tautas deju kolektīvu Atlases skate. Jēkabpils ir pirmā pilsēta Latvijā, kas aizsāk deju kolektīvu atlasi dalībai vasarā gaidāmajos Dziesmu un deju svētkos.


Atlasē Jēkabpilī piedalīsies 12 deju kolektīvi no Jēkabpils pilsētas un 8 kolektīvi no Līvānu novada vecuma grupās no pirmsskolas vecuma līdz vidusskolai. Skates noslēgumā tiks paziņotas iegūtās pakāpes, taču dalība dziesmu un deju svētkos tiks apstiprināta līdz 1.maijam, kad skolu tautas deju kolektīvu Atlases skates būs noslēgušās visā Latvijā.


XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisināsies Rīgā no 6. līdz 12. jūlijam, kuru plašo programmu - ap 50 pasākumu - veidos koru un deju kolektīvu, pūtēju un simfonisko orķestru, vokālo un instrumentālo ansambļu, mūsdienu deju kolektīvu sniegums, kā arī priecēs radošās darbnīcas, teātru izrādes u.c. aktivitātes. Svētku sagatavošanas procesā iesaistīti ap 100 000 skolēnu, bet Svētkos jūlijā Rīgā piedalīsies ap trīsdesmit septiņi tūkstoši dalībnieku no visas Latvijas, kā arī diasporu kolektīvi. Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kas notiek reizi piecos gados.

Informāciju sagatavoja:
Lāsma Skļarska
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļas
Jaunatnes lietu speciāliste

Atstājiet komentāru