2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Piedalās atklātajā  Latvijas Lingvistikas olimpiādē

Piedalās atklātajā Latvijas Lingvistikas olimpiādē

Noslēgusies šī gada Latvijas Lingvistikas Olimpiādes pirmā kārta.
 
Šoreiz olimpiāde pulcēja 96 dalībniekus no 26 skolām un sešiem Latvijas novadiem. Ar labiem rezultātiem no Lingvistikas olimpiādes pirmās kārtas sacensībām ir atgriezušies Jēkabpils 2.vidusskolas skolēni - Vladimirs Anufrijevs (10.kl.) un Staņislavs Petkevičs (11.kl.). Uz otro kārtu tiek uzaicināta tieši trešdaļa pirmās kārtas dalībnieku. Uzaicināto vidū arī Jēkabpils 2.vidusskolas skolēni.

Otrā kārta notiks 4. aprīlī. Tur tiks noskaidroti godalgoto vietu ieguvēji (pēc abās kārtās iegūto punktu summas), un tie četri cilvēki, kuriem būs vislielākais punktu skaits, tiks uzaicināti uz Starptautisko Lingvistikas Olimpiādi, kura šogad notiks Bulgārijas pilsētā Blagojevgradā.

Neraugoties uz to, ka lingvistiku nemāca skolās kā priekšmetu, lingvistikas olimpiādes skolniekiem pakāpeniski kļūst arvien populārākas daudzās valstīs. Lingvistikas olimpiāžu būtība ir šāda: dalībniekiem tiek iedoti uzdevumi, kuri ir jāatrisina noteiktā laikā. Uzdevumi var būt ļoti dažādi, taču vairums no tiem satur kādu materiālu visiem dalībniekiem nepazīstamā valodā, kurš ir jāizpēta un jāizanalizē. Balstoties uz saviem novērojumiem, dalībniekam ir jāsniedz atbildes uz jautājumiem.
Jēkabpils 2.vidusskolas skolotāja Ludmila Movčane

Atstājiet komentāru