2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Aicinām apmeklēt Valentīndienas gadatirgu Jēkabpilī tirdzniecības centrā „Aura”

Aicinām apmeklēt Valentīndienas gadatirgu Jēkabpilī tirdzniecības centrā „Aura”

12.februārī no plkst. 15.00 līdz 18.00 Tirdzniecības centrā „AURA” Nākotnes ielā 2 norisināsies JA-YE Latvija Reģionālais Skolēnu mācību uzņēmumu Valentīndienas gadatirgus. Apmeklētāji varēs iegādāties oriģinālas dāvanas un saimniecībā noderīgas preces, ko radījuši audzēkņi un skolēni no Jēkabpils Agrobiznesa koledžas, Jēkabpils 3.vidusskolas, A.Eglīša Ļaudonas vidusskolas, Viļānu vidusskolas, Iecavas vidusskolas, Gulbenes 2.vidusskolas un Vaboles vidusskolas!

 

Gadatirgus apmeklētāji varēs iegādāties adītus cimdu skārienjūtīgām ierīcēm, koka piekariņā iegravētas latvju zīmes, ziepes no dabīgajām eļļām, oriģinālus koka suvenīrus un rotaļlietas, pašdarinātas rotas un citas interesantas preces. To visu paveikuši JA-YE Latvija dalībskolu audzēkņi ar zinošu skolotāju – SMU konsultantu – atbalstu!

 

SMU ir skolēnu veidots un vadīts mācību uzņēmums, kura darbībai piemīt izglītojošs raksturs. SMU mācību nolūkos pilda īsta uzņēmuma funkcijas un darbojas reālā vidē – skolēni ražo un pārdod preces vai pakalpojumus. SMU nav juridiska statusa – tos pārstāv Junior Achievement – Young Enterprise Latvija un skola. SMU konsultē un atbalsta īpaši apmācīti skolotāji – SMU konsultanti/biznesa konsultanti. Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija ir atzinusi šo mācību metodi un rekomendē to izglītības iestādēm kā uzņēmējspējas attīstošu un pilnveidojošu.

 

Skolēnu mācību uzņēmums (SMU) ir praktiskās uzņēmējdarbības mācību metode, ko pielieto vairāk nekā simt JA-YE Latvija dalībskolu visā Latvijā. SMU Valentīndienas gadatirgus ir daļa no mācību procesa. Tā laikā skolēni iepazīstina ar savu biznesa ideju, produkta ražošanas procesu un tajā gūto pieredzi. Pasākuma mērķis ir praktiskās uzņēmējdarbības prasmju un iemaņu pilnveidošana reālā vidē, realizējot skolēnu mācību uzņēmuma preces un pakalpojumus, tādejādi pilnveidojot skolēnu uzņēmējdarbības prasmes.

 

Gadatirgus organizatori aicina ikvienu apmeklēt gadatirgu, iedvesmoties no jauniešu veikuma un atbalstīt uzņēmējdarbības attīstību Latvijā.

 

Reģionālo gadatirgu Jēkabpilī rīko: Jēkabpils Agrobiznesa koledža un Jēkabpils 3.vidussskola

 

Priecāsimies, ja atspoguļosiet šo informāciju Jūsu medijā
un gaidīsim mūsu pasākumā Valentīndienas noskaņā!

 

Informāciju sagatavoja

Jēkabpils Agrobiznesa koledžas skolotāja Ingrīda Mārāne

Tel.26412751, e-pasts:ingrida.marane@jak.lv

 

Atstājiet komentāru