2024.gada 19. maijs

Lita, Sibilla, Teika

Ar izrādi Jēkabpilī turneju sāk komēdija "Padomi precētiem pāriem" ar Ainas Poišas dalību

Ar izrādi Jēkabpilī turneju sāk komēdija "Padomi precētiem pāriem" ar Ainas Poišas dalību

Ar izrādi Jēkabpils Tautas namā šovakar plkst.19 sāksies komēdijas "Padomi precētiem pāriem", kurā piedalās arī psihoterapeite un "Ainas šova" vadītāja Aina Poiša, Latvijas turneja.
 

Izrāde ir par laulāto pāri, kas, nodzīvojis laulībā ilgāku laiku, sāk eksperimentēt ar „brīvajām" attiecībām. Asprātīgos dialogos un itāliskās kaislībās pāris izdzīvo savas laulības dzīves ainas TV šova tiešraidē, kuru vada šarmanta un pieredzējusi laulības dzīves eksperte. Izrādi caurstrāvo gan greizsirdības radīta ekspresija, gan labs humors un populāra itāliešu mūzika astoņdesmito gadu estētikā, kā arī Elizabetes Balčus oriģinālmūzika.
 
 

Izrāde Rīgā, teātrī "Austrumu robeža", pērn nospēlēta 55 reizes, kļūstot par 2014.gada spēlētāko izrādi Latvijā. Iestudējuma režisore Dita Balčus izrādē apvienojusi divas tēmas - laulības krīzi un televīzijas glorificēto spēku, bet Kārlis Anitens radījis skatuves versiju speciāli turnejai, vēl vairāk paverot televīzijas aizkulises.

 

 

Izrāde veidota pēc itāļu satīrista un dramaturga, Nobela prēmijas laureāta Dario Fo un viņa sievas, aktrises un sabiedriskās darbinieces Frankas Ramē kopīgi sarakstītās lugas motīviem par pāri, kas nodzīvojis laulībā 18 gadus un, pēc vīra iniciatīvas, sāk eksperimentēt ar "brīvajām" attiecībām. Pāris savas laulības dzīves ainas izdzīvo televīzijas realitātes šovā, kuru vada eksperte. Izrādei raksturīga greizsirdības radīta ekspresija, humors un populāra itāliešu mūzika.

 

 

Sarunu šova forma izrādei izraudzīta ar mērķi ironizēt par glorificēto televīzijas spēku un palīdzīgās rokas sindromu. Lai kodi darbotos vēl precīzāk, Balčus aktierdarbus uzticējusi veikt trim ar televīziju un teātri cieši saistītiem cilvēkiem. Izrādē-šovā piedalās televīzijas "balss", filmu un teātra aktrise Zane Burnicka, televīzijas raidījumu vadītājs, scenārists, režisors, ka arī teātra dramaturgs, topošais teātra aktieris un režisors Kārlis Anitens. Šova vadītāja būs Poiša. Anitens izbraukuma versijai radījis arī skatuves ietērpu un kostīmus.

 

 

Izrādei varēs redzēt skatītāji arī Ventspilī, Tukumā, Rojā, Valmierā, Ogrē, Ainažos, Cēsīs, Ropažos, Talsos, Blīdenē, Valkā, Iecavā, Grobiņā, Madonā, Bauskā, Viesītē, Mālpilī, Kuldīgā, Rūjienā, Ozolniekos un citviet Latvijā.

 

Biļetes iepriekšpārdošanā iespējams iegādāties "Biļešu paradīzē" un izrāžu norises vietās.

 

Izrādē – šovā piedalās Zane Burnicka (Antonija), Kārlis Anitens (Luidži) un Aina Poiša (TV šova vadītāja).
 
 

Skatītāji, kas jau noskatījušies šo izrādi, dalās savos iespaidos:
 

„Izrāde ir tik vieglā formā, ka ļauj pēc grūtas darba dienas pilnībā atslēgties no visa un dzīvot līdzi aktieru tēliem. Šī noteikti ir viena no tām izrādēm, kuru pēc laika labprāt vēlreiz redzētu." (Sigita)
 

„Ļoooti jauka un laba izrāde. Iesaku visiem aiziet. Tā bija īsta atpūta. Nosmējāmies ne pa jokam." (Daina)
 
Padomi2

Atstājiet komentāru