2024.gada 18. maijs

Ēriks, Inese, Inesis

Jēkabpils vēstures muzejā apskatāma izstāde „Dabas harmonija”

Jēkabpils vēstures muzejā apskatāma izstāde „Dabas harmonija”

No 13. janvāra līdz 20. februārim Jēkabpils Vēstures muzeja Izstāžu zālē skatāma fotogrāfa Jāņa Alunāna otrā personālizstāde "Dabas harmonija".
 

Fotogrāfs Jānis Alunāns dzimis 1996. gada 2. maijā Jēkabpilī. Mācās Rīgas Tālmācības vidusskolas 12. klasē. Paralēli ir iegūta biškopja profesija. Strādā savā 30 saimju lielajā bišu dravā, bet brīvajā laikā ik brīdi ir ar fotoaparātu rokās.
 

Ar fotogrāfēšanu Jānis nodarbojas no bērnības. Nepavisam nesaista pilsētas kņada un steiga, fotogrāfs baudot lauku mieru un klusumu, iemūžina dabas burvību un daudzveidību.
 

Fotogrāfiju izstāde „Dabas harmonija" ir jau otrā izstāde, ar ko Jānis vēlas parādīt, ka ārpus pilsētas skaistuma ir arī cita pasaule. Un lai kur vērtos skatiens, visur ir dzīvība – te gliemezis nesteidzīgi rāpo savās gaitās, te zvirbuļi kokā čivina, te zirneklis mēģina mušu savā tīklā ievilināt. Ikdienā cilvēkiem ar savām rūpēm un steigu nerodas laiks apstāties, pavērties apkārt un ieraudzīt raibu taurenīti aiz loga, bitīti ābeļziedā vai vienkārši krāšņu saulrietu...
 

Izstāde muzejā atvērta darba dienās no plkst. 9.00 līdz 17.00, sestdienās un svētdienās no plkst. 10.00 līdz 16.00.

Atstājiet komentāru