2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Vasarīgās ainavas Ziedoņa Bārbala izstādē (FOTO)

Vasarīgās ainavas Ziedoņa Bārbala izstādē (FOTO)

6. oktobra vakarā, vienlaicīgi ar omulīgo tikšanos ar leļļu meistaru Juri Abramenko Jēkabpils pilsētas bibliotēkā, tika atklāta Jēkabpils Mākslas skolas direktora Ziedoņa Bārbala gleznu izstāde „Dabas simfonija". Tagad gar sienām izkārtotās, plašās gleznas Baltajā zālē atgādina par aizgājušo vasaru ar siltām ainavām. 
 
Apskatāmas aptuveni 20 gleznas, kura, kā stāsta mākslinieks, tapa šogad. Dominējot zaļām sarkanā un debess zilā gaišajiem toņiem, apskatāmas ainavas no Jūrmalas, Ķeipenes, Aiviekstes un citām vietām vasarīgā plaukumā. Tomēr diezgan ievērojumu daļu aizņem arī ziedu kompozīcijas. Kā stāsta mākslinieks, viņam patīk gleznot ziedus jau kopš bērnības, kad atklājis, ka tas padodas. Bārbals domā, ka tie vienmēr ir interesanti un nekad nav vienmuļi vai vienādi, kompozīcijas sanāk kattreiz savādākas. "Ziedi ir kā salūts," viņš saka. Tāpēc aizrauj. Vienā no gleznām apskatāmi Itālijas ziedi, arī tāpēc, ka Bārbalam Itālija šķiet interesanta. 
 
Paralēli šai izstādei norit vēl viena Aizkrauklē, kurā apskatāmas figurālas kompozīcijas. 
 
Bārbalam aiz muguras daudzas personālizstādes Jēkabpilī, Skrīveros, ārvalstīs - Dānijā, Vācijā, Itālijā, Lietuvā un citur. Mākslinieks gan piedalās plenēros, gan tos organizē un ir aktīvs Jēkabpils sabiedriskajā dzīvē, līdzdarbojoties pasākumos. 
 

Atstājiet komentāru