2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Atbalstu guvis Jēkabpils Galvenās bibliotēkas projekts

Atbalstu guvis Jēkabpils Galvenās bibliotēkas projekts

Šogad Jēkabpils Galvenā bibliotēka, pārstāvot pilsētas bibliotēkas, piedalījās Latvijas Bibliotekāru biedrības un Latvijas Nacionālās bibliotēkas izsludinātajā, Valsts Kultūrkapitāla fonda finansētajā Kultūras projektā „Augstvērtīga tulkotā un oriģinālā literatūra bibliotēkās".
 
 
Projekta mērķis - sekmēt augstvērtīgas tulkotās un latviešu oriģinālliteratūras izdevumu pieejamību Latvijas publiskajās publiskajās bibliotēkās, veicināt Latvijas un pasaules kultūras klasisko vērtību un laikmetīgās literatūras iepazīšanu ar grāmatu starpniecību. Projekta konkursā tika iesniegti 74, no kuriem atbalstīti 55 bibliotēku projekti, iesaistot 456 bibliotēkas. Jēkabpils Galvenās bibliotēkas iesniegtais projekts „Augstvērtīga tulkotā un oriģinālliteratūra Jēkabpils pilsētas bibliotēkās" tika atbalstīts, saņemot kolekciju, kurā ir 52 vērtīgi, dažāda satura, izdevumi: gan latviešu literatūra, gan ārzemju autoru darbi, tulkoti latviski.
 

Projektā iegūtā kolekcija Jēkabpils pilsētas bibliotēkās tika dalīta, izvērtējot katra iespieddarba nepieciešamību bibliotēku krājumos. Galvenās bibliotēkas krājums papildināts ar 27 iespieddarbiem par summu 249 eiro, bet Jēkabpils pilsētas bibliotēka saņēma 25 iespieddarbus par 194 eiro. Iegūtās grāmatas ir vērtīgs un noderīgs papildinājums bibliotēku krājumiem. Visas grāmatas ir iedzīvotājiem pieejamas.

Atstājiet komentāru