2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils Galvenajā bibliotēkā atklās izstādi "Bezgalības"(FOTO)

Jēkabpils Galvenajā bibliotēkā atklās izstādi "Bezgalības"(FOTO)

Piektdien, 5. septembrī plkst. 16.00 Jēkabpils Galvenās bibliotēkas lasītavā atklās pirmo personālizstādi jēkabpilietei, jaunajai māksliniecei Viktorijai Marčukai.
 

Viktoriju māksla piesaistījusi jau kopš agras bērnības, tāpēc viņa cītīgi mācījās Jēkabpils Mākslas skolā, kuru absolvēja 2012. gadā. Mākslas skolā gleznošanu Viktorija apguva pie skolotājām, māksliniecēm Rutas Štelmaheres un Jolantas Ābeles. Šobrīd meitene mācās Jēkabpils Valsts ģimnāzijas 10. klasē, brīvajā laikā glezno, lasa grāmatas un nesen no nulles sāka apgūt klavierspēli.
 
 
Ar gleznošanu īpaši aizrāvusies tieši pēdējos divos gados. Tas izskaidrojams ar to, ka jau otro gadu apmeklē gleznošanas nodarbības pie Gitas Cankales, kurai ir liela loma viņas izaugsmē. Viktorija saka: „Gita Cankale palīdzēja atraisīties un gleznot brīvi. Man tās sen vairs nav vienkāršas gleznošanas nodarbības."
 

Uz jautājumu: kāpēc izstādei dots nosaukums „Bezgalības"?
 

Viktorija atbild: „Es uzskatu, ka katra glezna ir kas vairāk par gleznu. Fiziski mēs redzam tikai rāmi, audumu, krāsas un formas, bet patiesībā iekšā slēpjas bezgalīgs stāsts, kurš kā hameleons pieskaņojas katram skatītājam. Katra glezna ir bezgalība."
 

Viktorijai ir ļoti svarīgs līdzcilvēku vērtējums, draugu atbalsts, skolotāju sapratne. Tāpēc būsiet laipni gaidīti Viktorijas Marčukas gleznu izstādes „Bezgalības" atklāšanā!
 
 

Atstājiet komentāru