2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Atvērsim logus arī Brīvības ielā

Atvērsim logus arī Brīvības ielā

Turpinot ideju par neapdzīvoto Jēkabpils namu humanizēšanu un pateicoties lielajam atbalstītāju pulkam un mākslinieku atsaucībai, jau šajā rudenī divu Brīvības ielas neapdzīvoto namu logos tiks izstādītas lielformāta gleznas.
 
 
Projekta „Atveram logus II" ietvaros Brīvības ielas 187. un 191. namu logu ailēs tiks izvietoti kopumā 17 Jēkabpils mākslinieku, mākslas skolnieku un studentu radīti mākslas darbi, veidojot lielāko āra galeriju Latvijā.
 
 
Ruta Štelmahere, Sanda Mālniece, Ziedonis Bārbals, Mētra Štelmahere, Vēsma Lukstiņa, Daina Eglīte, Jānis Urtāns, Iveta Vucena, Inga Kovaļevska, Dina Lukstiņa, Jurijs Tatarkins, Jolanta Ābele, Sintija Kampāne, Laura Krastiņa, kā arī Jēkabpils Mākslas skolas un Viesītes Mākslas skolas audzēkņi šobrīd strādā pie darbu skicēm, bet septembra sākumā sāksies pašu mākslas darbu izstrāde.
 
 
Balstoties Brīvības ielas vēsturē un šī brīža realitātē, āra galerijai logos dota tēma „Pārvietošanās laikā".
 
 
Mākslas darbi logos tiks izvietoti septembra beigās un galerijas atklāšanas laiks vēl tiks precizēts. Par to lūdzam sekot līdzi informācijai medijos un sociālajos portālos.
 
 
Projekts tiek finansēts Rietumu Bankas labdarības fonda (RBLF) un „Latvijas Avīzes" kopīgajā konkursā „Sprīdis labākai dzīvei" pateicoties 1767 balsotājiem, kas atbalstīja projektu „Atveram logus II".
 
 
Ieva Mikanovska
Jēkabpils pilsētas pašvaldības Kultūras pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru