2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

"Krustpilietis" piedalīsies starptautiskajā tautu deju festivālā "Eima, eima!"

"Krustpilietis" piedalīsies starptautiskajā tautu deju festivālā "Eima, eima!"

No 4.jūlija līdz 6.jūlijam Balvos jau trešo reizi norisināsies starptautiskais tautu deju festivāls "Eima, eima!",  informē Balvu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Iluta Mežule. Festivālā piedalīsies arī enioru deju kopa no "Krustpilietis" no Jēkabpils.
 
 
Festivālā piedalīsies deju kolektīvi no Balvu, Baltinavas, Viļakas un Rugāju novada, tautas deju ansamblis "Dardedze" no Rīgas, senioru deju kopa "Krustpilietis'' no Jēkabpils, kā arī attālāki viesi no Nīderlandes, Norvēģijas, Baltkrievijas un Polijas.
 
 
4.jūlijā no plkst.12 Balvu Kultūras un atpūtas centrā flamenko meistarklasi sniegs Tonje Liebergs no Oslo (Norvēģija). Vakarpusē plkst.19 sāksies sadejošanās Rugāju novada estrādē.
 
 
Festivāla otrajā dienā, 5.jūlijā, plkst.15 notiks izbraukuma koncerti Vīksnas pagastā un Balvu pansionātā. Plkst.19 Balvu pilsētas estrādē sāksies lielkoncerts ''Es nedēļu izdejoju!'', bet plkst.22 Balvu pilsētas parkā - balle kopā ar grupu "Kontrasts".
 
Festivāls noslēgsies 6.jūlijā plkst.14 ar sadejošanos Viļakas pilsētas estrādē.
 
 
Festivāla režisore Ilga Oplucāne "Eima, eima" raksturo Imanta Ziedoņa vārdiem: ''Tev ir jāatnāk un jāmācās vēl smalkākas - neredzamas - taureņu dejas. Un tev vairs nebūs taisna prāta. Un, kad tu sapratīsi, ka taisne ir netaisna, tu sāksi dejot. Tu pārveidosi savas līnijas. Dejodams. Jo katrs pats ir savas laimes taurenis.''
 
Baudīt festivāla meistarklasi un koncertus aicināts ikviens dejas cienītājs. Pasākumu organizē Balvu Kultūras un atpūtas centrs.

Atstājiet komentāru