2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Jēkabpils Agrobiznesa koledžas audzēknis izvirzīts nominācijai "Gada labākais skolēns ekonomikā 2014"

Jēkabpils Agrobiznesa koledžas audzēknis izvirzīts nominācijai "Gada labākais skolēns ekonomikā 2014"

Latviešu biedrības namā 18.jūnijā plkst.13.20 biznesa izglītības biedrība "Junior Achievement-Young Enterprise Latvija" (JA-YE Latvija) Iedvesmas konferences-mārketinga semināra svinīgajā ceremonijā tiks apbalvoti skolēni un skolotāji, kuri ieguvuši titulu "Gada labākais ekonomikā", informē "JA-YE Latvija" mārketinga vadītāja Sintija Lase.
 
 
Titula ieguvējus sveiks Valsts prezidents Andris Bērziņš, izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete (V), Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols, kā arī "JA-YE Latvija" stratēģiskā partnera "Swedbank" valdes priekšsēdētājs Māris Mančinskis.
 
 
Šogad nominācijā "Gada labākais skolotājs ekonomikā 2014" izvirzīti Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas skolotāja Dzintra Aploka, Liepājas DA 5.vidusskolas skolotāja Anda Gineite, Īslīces vidusskolas skolotāja Rita Straumīte, Āgenskalna Valsts ģimnāzijas skolotāja Santa Kazaka, kā arī Talsu Valsts ģimnāzijas skolotāja Ieva Sebre.
 
 
Savukārt nominācijā "Gada labākais skolēns ekonomikā 2014" izvirzīti Jēkabpils Agrobiznesa koledžas audzēknis Kristaps Ieleja, Madonas Valsts ģimnāzijas audzēknis Mairis Gailums, Varakļānu vidusskolas audzēkne Annija Strode, Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas skolnieces Madara Ivanova un Elīna Grantiņa.
 
Tāpat tiks noskaidrots arī titula "JA-YE Latvija Gada Jaunais uzņēmējs 2014" ieguvējs.
 
 
Konkursa "Gada labākais ekonomikā" mērķis ir veicināt sabiedrības ieinteresētību par jauniešu un skolotāju uzņēmību darboties ekonomikas un uzņēmējdarbības jomās, sekmējot skolā gūto zināšanu izmantošanu dzīvē.
 
 
Konkurss notiek jau 18 gadus, un labākos skolēnus un skolotājus nominācijām ik gadu izvirza skolu pārstāvji. Saņemtos pieteikumus izvērtē žūrija, kuras sastāvā ir Rīgas Ekonomikas augstskolas, Rīgas Tehniskās universitātes, Rīgas Biznesa skolas, Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātes, biznesa augstskolas "Turība", Vidzemes Augstskolas un Daugavpils Universitātes vadības pārstāvji.
 
 
Savukārt pirms svinīgās ceremonijas no plkst.10 līdz plkst.12.20 Rīgas Latviešu biedrības namā notiks "JA-YE Latvija" Iedvesmas konference - mārketinga seminārs, kurā uzstāsies šī gada Skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) Valsts mēroga fināla uzvarētāji SMU "Koka tauriņi", par radošām mārketinga iespējām internetā stāstīs "Draugiem.lv" runasvīrs Jānis Palkavnieks, bet par pārliecinātas pārdevēju komandas priekšrocībām stāstīs uzņēmuma "MoreSales Latvia" direktore Dace Briede-Zālīte.
 
 
Savā uzņēmējdarbības pieredzē dalīsies arī "JA-YE Latvija" programmu absolvente un uzņēmuma "CasaDiVanna" dibinātāja Anata Balode, TV šova "Firmas noslēpums" uzvarētājs mūziķis un uzņēmējs Māris Plūme, kā arī velosipēdu ražotnes "Ērenpreiss Original" dibinātājs un vadītājs Toms Ērenpreiss.
 
 
"JA-YE Latvija" Iedvesmas konference - mārketinga seminārs tiek īstenots Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras projekta "Inovatīvas uzņēmējdarbības motivācijas programma" laikā, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība.
 
 
"JA-YE Latvija" ir sabiedriskā labuma organizācija un biznesa izglītības eksperts Latvijas skolās, kas kopš 1991.gada nodrošina biznesa izglītību un praktiskās darbības pieredzi ik gadu vairāk nekā 16 000 skolēnu visā Latvijā. Tās mērķis ir pilnveidot jauniešu zināšanas un prasmes uzņēmējdarbībā ar praktiskām metodēm visos izglītības līmeņos.
 
 

Atstājiet komentāru