2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Notiks tautasdziesmu konkurss "Dziedi Latvijai!"

Notiks tautasdziesmu konkurss "Dziedi Latvijai!"

Novadu dienās 14.jūnijā Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā notiks tautasdziesmu konkurss "Dziedi Latvijai!", informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Bika. Novadu dienās Rīgā Esplanāde uzstāsies arī dziedātāji no Jēkabpils.
 
Koncertā ikvienam būs iespēja nodziedāt savu mīļāko tautasdziesmu tai atbilstošā vidē. Šādi dziedāšanas svētki jeb dziedāšanas konkursi, kuros labākie dziedātāji sacentīsies, lai noskaidrotu, kurš ir skanīgākā rotātāja un gavilētāja, skaistākās līgotnes vai brašākās darba dziesmas dziedātāja titula cienīgs, Novadu dienās notiks pirmo reizi.
 
 
LNKC folkloras eksperte Gita Lancere atzīmēja, ka klausītāji konkursantiem būs garantēti un veiksmīgākie priekšnesumi tiks apbalvoti.
 
 
Pieteikties konkursam iespējams līdz 11.jūnijam, aizpildot elektronisku anketu LNC mājaslapā "www.lnkc.gov.lv".
 
 
Jau ziņots, ka no 13.jūnija līdz 15.jūnijam Rīgā otro reizi notiks Novadu dienas, kur būs iespēja iepazīt un izbaudīt Latvijas novadu daudzveidību.
 
 
Pasākumā piedalīsies folkloras kopas, etnogrāfiskie ansambļi, lauku kapelas, amatnieki un tautas lietišķās mākslas meistari no visiem Latvijas novadiem.
 
13.jūnijā plkst.18 Esplanādē notiks Ziņģu vakars, kur kopā ar Ērgļu, Jēkabpils, Liepājas, Salnavas, Siguldas, Smārdes, Svitenes un Valkas dziedātājiem un muzikantiem varēs dziedāt skaistākās Kurzemes, Latgales, Vidzemes un Zemgales ziņģes.
 
 
14.jūnijā un 15.jūnijā Novadu dienu pasākumi notiks Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā. Abas dienas no plkst.12 līdz 16 muzeja sētās skanēs Latvijas novadu dziesmas, savas prasmes demonstrēs dažādu amatu meistari un būs iespējams nogaršot katra novada garšīgākos ēdienus.
 
 

Atstājiet komentāru