2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

"Ekskursante” arī Jēkabpilī

"Ekskursante” arī Jēkabpilī

 

Sešos seansos 12; 14. un 15.maijā Kino Mītnē Jēkabpils tautas namā demonstrēs lielu popularitāti guvušo un patiesos notikumos balstīto lietuviešu filmu “Eksursante”

„Lietuviešu komandas veidotā filma “Ekskursante” noteikti ir labākā filma, kuru pēdējā laikā esmu redzējusi un kuru vēlētos noskatīties vēl,” -„Kultūras Dienā” savos iespaidos dalās Andra Manfelde.

Filma vēsta par desmit gadus vecu meiteni, kura izbēg no vilciena ar izsūtītajiem un dodas 6000 km garā un bīstamā ceļā uz savu dzimteni Lietuvu un  atspoguļo patiesus notikumus. Tā raisa pārdomas par cerībām, likteni, mīlestību, draudzību un cilvēcības spēku un apliecina, ka arī kritiskās situācijās var saglabāt cilvēcību, līdzjūtību un labestību.

Lietuvas vēstnieks Latvijā Ričards Degutis preses konferencē izteicies, „ka katrs filmas skatītājs galvenajā varonē saskatīs kaut ko citu. Vieni tajā varbūt redzēs Baltijas valstis, kuras izgājušas cauri pārbaudījumiem un nostājušās uz kājām. Citi filmā pamanīs, ka netiek runāts par cilvēku tautībām, jo filmas stāsts ir tieši par cilvēkiem, kas dzīvoja tajā laikā.”

Lietuvā filma saņēmusi virkni balvu un arī Krievijas Kinoakadēmijas balvu „Nīke” kategorijā „Labākā NVS valstu un Baltijas filma”.

Galvenajās lomās: Sergejs Garmašs, Anastasija Marcenkaite, Ksenija Rappoporta, Raisa Rjazanova, Igors Savočkins, Aļona Ivčenko, Viktors Dobronravovs, Margarita Ziemelīte.

 „Ekskursante” jau aizkustinājusi skatītāju tūkstošus Lietuvā, Krievijā un arī Latvijā. 

Filmas seansi:

12. maijā plkst. 15:00 Lielajā zālē skolēniem; plkst. 18:30 Kamerzālē pārējiem interesentiem;

14. maijā plkst. 15:00 Lielajā zālē skolēniem; plkst. 18:30 Kamerzālē pārējiem interesentiem;

15. maijā plkst. 15:00 Lielajā zālē – skolēniem; plkst. 18:30 Kamerzālē – pārējiem interesentiem.

Žanrs: drāma

Filmas garums:  1h 50 min

Gads: 2013. (Lietuva)

Pirmizrāde Latvijā: 28.03.2014.

Vecuma: ierobežojums: 7+

Valoda: lietuviešu un krievu valodā ar subtitriem latviešu valodā

Filmu kompānija:  Cinemark

 

Avots:www.jkp.lv

Atstājiet komentāru