2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

No 2.maija būs atvērta „Sēļu sēta”

No 2.maija būs atvērta „Sēļu sēta”

Pēc ziemas sezonas, no 2.maija, atvērta Jēkabpils Vēstures muzeja Brīvdabas nodaļa „Sēļu sēta". Apmeklētāji ar muzeja ekspozīciju varēs iepazīties līdz 31.oktobrim, portālu Radio1.lv informēja Jēkabpils vēstures muzeja Komunikāciju daļas vadītāja Kate Zaharova.
 
 
Viņa piebilda, ka Jēkabpils Vēstures muzeja Brīvdabas nodaļa „Sēļu sēta" atrodas Jēkabpils pilsētas centrā, starp diviem parkiem. Muzejs izvietojies parka teritorijā, kuru stādījis 19.gs. beigu Jakobštates lielākais uzņēmējs – alus darītājs A. Hikšteins. Turpat blakus - Kena parks. Abi uzņēmēji – kā Kens tā Hikšteins savus parkus sāka veidot gandrīz vienlaicīgi – 19.gs.80-tajos gados. Abi esot sacentušies parku veidošanā un, izmantojuši atšķirīgas koku sugas. Tagadējā „Sēļu sētas" teritorijā joprojām ir saglabājušies daži reti koki kā Sibīrijas citruspriedes, sudrabkļava, Moltes liepa, platlapu un Krimas liepas.
 

Kate Zaharova norādija, ka muzeja Brīvdabas nodaļa „Sēļu sēta" ik gadu uz ziemas sezonu tiek slēgta un līdz ar maija mēneša iestāšanos, atkal atvērta. „Sēļu sēta" apmeklētājiem ir pieejama septiņas dienas nedēļā, darba dienās no 9.00 līdz 18.00 un brīvdienās no 10.00 līdz 17.00. Muzeju iespējams aplūkot gan individuāli, gan ekskursantu grupās. „Sēļu sētā" tiek piedāvātas arī vairākas izglītojošās programmas, kā, piemēram, „Amatnieku darbi", „Precības", „Krustabas" un citas.
 

Plašāka informācija par Jēkabpils Vēstures muzeja Brīvdabas nodaļu „Sēļu sēta" pieejama muzeja mājas lapā www.jekabpilsmuzejs.lv. Kopš 2013.gada nogales mājas lapā ir apskatāma „Sēļu sētas" virtuālā tūre. Grupu ekskursijas un programmas iepriekš jāpiesaka pa tālruni 65232501.
 
Jēkabpils Vēstures muzeja Brīvdabas nodaļas „Sēļu sēta" darba laiks maija svētkos:
1. maijs - slēgts
2.maijs - 10.00 - 17.00
3.maijs - 10.00 - 16.00
4. maijs - slēgts
5. maijs - slēgts

Atstājiet komentāru