2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Latgalē par "Uguns pavēlniekiem" kļūst jēkabpilieši

Latgalē par "Uguns pavēlniekiem" kļūst jēkabpilieši

Otrdien, 23.aprīlī, Daugavpilī, Valsts reģionālās attīstības aģentūras sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu rīkotajā 7.un 8.klašu skolēnu konkursā „Uguns pavēlnieks” tika noskaidroti Latgales plānošanas reģiona labākie. 

Par spīti plūdiem, kas plosās Latgalē, komandas no Jēkabpils Valsts ģimnāzijas, Rēzeknes 1.vidusskolas, Aglonas vidusskolas, Pelēču pamatskolas un Ludzas pilsētas ģimnāzijas bija ieradušās Daugavpilī, lai cīnītos par vietu finālā, kas savukārt ir iespēja laimēt galveno balvu – „Uguns pavēlnieka” titulu un braucienu visai komandai uz Šveici.

Cīņa bija sīva – tikai pēdējā uzdevuma rezultāti noteica uzvarētāju un tā ir Jēkabpils Valsts ģimnāzijas komanda „DŽUMANDŽI”. Viņus finālā jau gaida Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas, Salacgrīvas vidusskolas un Jeru pamatskolas komanda.

Kurzemes reģiona finālisti tiks noskaidroti 26.aprīlī Liepājā, Liepājas A.Puškina 2.vidusskolā, kur sacentīsies Dundagas vidusskolas, Grobiņas pamatskolas, Zirņu pamatskolas, Bārtas pamatskolas un Liepājas internātpamatskolas komandas.

Konkurss tiek organizēts Latvijas - Šveices sadarbības programmas individuālā projekta „Atbalsts ugunsdrošības pasākumiem pašvaldību vispārējās izglītības iestādēs” ietvaros, kas paredz ugunsdrošības sistēmu ierīkošanu 118 vispārējās izglītības iestādēs visā Latvijā, kurās bērni uzturas visu diennakti un līdz šim vēl nav veikti ugunsdrošības sistēmas uzlabojumi.

 

Laura Stūrīte,
Valsts reģionālās attīstības aģentūras
Sadarbības un informācijas departamenta
projektu vadītāja

Atstājiet komentāru