2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpils Kultūras pārvalde iegūst Radošuma speciālbalvu

Jēkabpils Kultūras pārvalde iegūst Radošuma speciālbalvu

18.aprīlī Andrejsalā, scenogrāfa Reiņa Dzudzilo projektētajā „Hedas mājā” norisinājās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izsludinātās Radošuma balvas pasniegšanas ceremonija. Šogad balvai bija pieteiktas 20 pašvaldības. Jēkabpils pilsētas pašvaldības Kultūras pārvalde par bērnu pašu sarakstīto dzejoļu grāmatas „Rakstu dzejoli pats” izdošanu saņēma Britu padomes Latvijā speciālbalvu.

To Jēkabpils Kultūras pārvaldes pārstāvjiem pasniedza Britu padomes Latvijā sadarbības projektu vadītāja Ilze Saleniece. Viņa uzsvēra, ka Latvijas literatūras gada balvas, kuras pasniegšana arī norisinājās 18.aprīlī, nominantiem ir bijuši vajadzīgi cilvēki, kas pamudina, radoša vide un stimuls turpināt. Un projektā „Rakstu dzejoli pats” apvienoti visi šie aspekti, lai kāds no šīs grāmatas autoriem pēc gadiem kļūtu par literātu.

Pagājušā gada pavasarī Jēkabpils Kultūras pārvalde izsludināja bērnu dzejoļu konkursu „Rakstu dzejoli pats”, kurā tika aicināti piedalīties Jēkabpils pilsētas un tuvējo novadu bērni vecumā līdz 12 gadiem. Kopumā tika iesniegti 217 autoru vairāk nekā 350 dzejoļi. Dzejoļus publicēšanai atlasīja žūrija, un 7.septembrī kā Dzejas dienas kulminācija pašā Jēkabpils sirdī tika atvērta grāmata „Rakstu dzejoli pats”, kurā publicēti 54 bērnu sarakstīti dzejoļi.

Jēkabpils Kultūras pārvalde pateicas visiem, kas atbalstīja projektu „Rakstu dzejoli pats” gan domās, gan darbos. Bez jums mēs to nevarētu!

Ieva Mikanovska, Kultūras pārvaldes Pasākumu koordinatore

Atstājiet komentāru